Antradienį iškilmingai įkastas kertinis akmuo, simbolizuojantis "Mega" centro statybų pradžią. Pirmuosius lankytojus centras planuoja pakviesti 2005 metų rudenį.

"Šis centras yra strategiškai svarbiame Lietuvos taške - ten, kur susikerta pagrindinė šalies magistralė su magistrale "Via Baltica". Todėl manome, kad į jį turėtų užsukti ne tik lietuvaičiai, bet ir pro šalį važiuojantys Lenkijos, Kaliningrado ar Skandinavijos šalių piliečiai", - teigė būsimojo komplekso dalininkų - "Senukų" asociacijos prezidentas Augustinas Rakauskas.

"Pagal tradiciją įkasėme kertinį akmenį, kuris simbolizuoja sėkmę ir ilgaamžiškumą. Tuo pačiu tai bus mūsų aktyvių statybos darbų pradžia, kuriuos baigę sukursime modernų ir funkcionalų prekybos, paslaugų ir pramogų kompleksą ne tik kauniečiams, bet ir viso Baltijos jūros regiono žmonėms", - sakė "Baltic Shopping Centers" direktorius Alvydas Žabolis.

Jis teigia likęs dirbti konsultacinėje įmonėje "Žabolis ir partneriai", kuri padeda įgyvendinti šį prekybos ir pramogų centro projektą.

Kertinio akmens padėjimo ceremonijoje dalyvavęs laikinasis Prezidentas Artūras Paulauskas džiaugėsi, jog tai neginčijamai svarbi investicija. "Tokio centro atsiradimas yra įrodymas, jog Kauno regionas atsigauna ir sparčiai vystosi, jame vis sukuriamos naujos darbo vietos", - sakė A. Paulauskas.

"Mega" vardu pavadintas hypermarketas įsikurs šiek tiek nuošaliau Kauno miesto, kaip įprasta visoje Europoje. Čia esančiame 26 hektarų žemės sklype planuojama sukurti modernią prekybos ir laisvalaikio infrastruktūrą.

"Pabaigę visus darbus, turėsime daugiau nei 100 tūkst. kvadratinių metrų komercinės paskirties nuomojamų patalpų ir 3500 vietų automobilių stovėjimo aikštelę", - teigė A. Žabolis.

Naujosios prekybos alėjos projektą ketinama įgyvendinti per pusantrų metų. Per pirmąjį etapą bus pastatytas 70 tūkst. kvadratinių metrų pastatas. Beveik 400 metrų ilgio dengta pėsčiųjų alėja jungs hypermarketą "Rimi Lietuva", "Senukų" prekybos centrą ir pramogų kompleksą.

Pramogų zonoje įsikurs kelios kino teatrų salės, boulingas, diskoteka, sveikatingumo centras ir įvairūs restoranai. Pėsčiųjų alėjoje prekybos centre "Mega" įsikurs 100 įvairaus dydžio ir profilio parduotuvių.

Šalia prekybos centro pirmojo etapo metu planuojama įrengti ir 2500 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Kad prekybos centras būtų lengvai pasiekiamas, bus pastatytas viadukas, jungsiantis Vytėnų ir Šilainių mikrorajonus.

Kauno prekybos centro architektūrinei koncepcijai ir pastato išplanavimui sukurti buvo pasitelkta tarptautinė architektų kompanija iš Didžiosios Britanijos "Chapman Taylor".

"Jau yra paruoštas pirmo etapo techninis projektas bei gautas statybų leidimas", - tvirtino A. Žabolis. Pasak jo, šiuo metu atliekami komunikacijų iškėlimo darbai, ruošiamasi pradėti elektros linijų perkėlimą ir viaduko statybą.

AB "Baltic Shopping Centers" yra bendra nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovė, priklausanti Rakauskų šeimos valdomai UAB "SSPC" ir Vokietijos nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo kompanijai "Dr. Werner Pfeifer Objekt-Entwicklung".

Tarp šios vokiečių įmonės, Kauno apskrities viršininko administracijos bei Kauno savivaldybės trišalė valstybinės žemės ne žemės ūkio veiklai nuomos sutartis buvo pasirašyta dar 1997 metais. Tuomet vokiečiai įsipareigojo 26 hektarų žemės sklype pastatyti didžiausią Baltijos šalyse prekybos centrą, tačiau jo statybas nuolat vilkino.

BSC Vilniuje, Šiaurės miestelyje, stato prekybos centrą, į kurį investuos 62 mln. litų.

Apie 20 tūkst. kv. metrų jame užims statybinių medžiagų ir interjero prekių parduotuvė "Senukai", likusi dalis - apie 6 tūkst. kvadratinių metrų - bus nuomojama.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją