Registrų centro duomenimis, vienintelis bendrovės „Judex“ akcininkas yra verslininkas iš Kauno Sigitas Mačiulis.

Naujienų agentūrai BNS jis yra patvirtinęs, kad įmonėje dirba vienas P. Gražulio sūnus. Be to, esą, vasaromis galbūt dirba ir kitas sūnus. Verslininkas teigia seniai pažįstantis parlamentarą.

Antradienį po apsilankymo Generalinėje prokuratūroje žurnalistų paklaustas, kas iš jo artimųjų dirba „Judex“ įmonėje, Seimo narys sakė: „Koks jūsų reikalas? Ką aš turiu deklaruoti? Aš turiu deklaruoti, kur kiekvienas vaikas dirba? Pagal įstatymą? Pirmą kartą girdžiu“.

Paklaustas, kokiais finansiniais ryšiais P. Gražulis yra susijęs su „Judex“, jis teigė, kad nuomojasi automobilį, kuris susijęs su „Judex“.

„Aš nuomoju automobilį iš kompanijos, ir į kainą įeina ir degalai. Daugiau jokių finansinių ryšių su „Judex“ neturiu. Yra sudaryta „Judex“ sutartis su kita įmone, aš ten tų santykių nežinau, ir iš tos įmonės aš nuomojosi automobilį, nuomos sutartis yra jau seniai, 10 metų. Čia jau tarpusavyje yra jų reikalai. Nuomą apmoku aš iš kanceliarinių lėšų“, – aiškino P. Gražulis.

2013 m. privačių interesų deklaracijoje parlamentaras yra nurodęs, kad „Judex“ dirba jo žmona Raminta Gražulienė. Tiesa, tais pačiais metais teismas sutuoktinius išskyrė.

2014 m. prekybos centruose pradėti pardavinėti bendrovės „Judex“ gaminamus koldūnus su mėsa – ant jų puikuojasi stilizuotas prieš seksualines mažumas pasisakančio P. Gražulio atvaizdas su užrašu „Už Lietuvą, vyrai!“.

Tuo metu DELFI kalbintas politikas patvirtino, jog pats valgo koldūnus prekybos centruose su stilizuotu savo atvaizdu ir šūkiu „Už Lietuvą, vyrai!“.

„Ir valgau, ir skanūs labai, – sakė jis. – Graži pakuotė, išradingi verslininkai. Valgau tik juos, daugiau nieko nevalgau.“ Paklaustas, ar bendrovė „Judex“ yra su juo susijusi, P. Gražulis sakė „niekaip“, o priminus, jog jis 1996 metais prieš Seimo rinkimus prisipažino įkūręs „Judex“ ir joje dirbęs generaliniu direktoriumi, P. Gražulis dėstė: „ne, ne, ne, nieko nesakiau, nieko nekalbėjau“.

„O jeigu ir būčiau susijęs (su bendrove „Judex“ – DELFI), aš nematau čia problemos“, – prieš pora metų stebėjosi politikas.

„Judex“ komercijos direktorė yra Patricija Pachomovaitė. Ji taip pat yra P. Gražulio padėjėja – sekretorė Seime.

2015 m. ji buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatė Kauno miesto savivaldybės tarybą. Trenerės išsilavinimą turinti moteris deklaravo esanti viešosios įstaigos Kauno poligrafijos ir leidybos centras vadovė.

2008 m. „Respublika” kalbino P. Gražulį apie tuo metu Gargžduose bendrovės „Judex“ pradėtą leisti laikraštį „Klaipėdos rajono savaitė“.

Tuo metu politikas sakė „šiek tiek“ padėjęs naujajam leidiniui: jam priklausančiose patalpose esą bus įsikūrusi laikraščio redakcija, o už tai jam bus suteikta teisė pademonstruoti savo, kaip rašytojo, sugebėjimus.

„Sudarėme panaudos sutartėlę: aš jiems leidžiu naudotis savo patalpomis. Mano padėjėja viena ir kuruoja tą laikraštį, o aš, be abejonės, bandysiu ką nors parašinėti. Santykiai yra ne turtiniai, o sutartiniai“, – tada P. Gražulį citavo laikraštis.

2001 m. „Lietuvos žinios“ skelbė, kad sąsajas su „Judex“ P. Gražulis viešai pripažino dar prieš 1996 m.

Dienraštis rašė, kad „Judex“ verslą pradėjo atidariusi spaustuvę. P. Gražuliui tapus Seimo nariu „Judex“ be konkurso atiteko teisė spausdinti Seimo stenogramas. Už vieno tiražo (350 egz.) leidimą parlamento kanceliarijai priklausanti Seimo leidykla „Judex“ tada mokėdavo po beveik 1800 Lt (521 Eur). Konkursas dėl stenogramų spausdinimo nebuvo paskelbtas, nes tai reikėjo daryti, kai sandorio suma viršija 25 tūkst. Lt. (7,2 tūkst. Eur).

Registrų centro duomenimis, dabar bendrovės „Judex spauda“ vienintelė akcininkė yra Stasė Navalinskaitė, o direktorius – Giedrius Burneikis.

P. Gražulis privačių interesų deklaracijose nenurodo turės kokių nors santykių su minėta bendrove, jos akcininke arba vadovu.

DELFI nepavyko susisiekti su P. Gražuliu ir jo padėjėja – sekretore.

Ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko 14 kratų, 3 poėmius, įtarimai pareikšti 6 asmenims.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras P. Gražulį supažindino su nutarimu apklausti jį specialiuoju liudytoju dėl prekybos poveikiu ir dokumentų klastojimo.

Atsižvelgdamas į tai, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas J. Milius atostogauja, prokuroras mano, kad šiuo metu netikslinga spręsti klausimą dėl jo nušalinimo nuo pareigų.

Penktadienį P. Gražulis išplatino pranešimą, kuriame teigia:

„Pastarųjų dienų įvykiai, susiję tiek su privačios bendrovės, tiek ir su mano, kaip Seimo nario, darbo bei gyvenamosios vietos kratomis, atskleidė galimai neteisėtus teisėsaugos institucijų pareigūnų veiksmus“.

Parlamentaras nurodo išsiuntęs raštą į Generalinę prokuratūrą, kuriame prašo pradėti tarnybinius ar ikiteisminius tyrimus prieš asmenis, kurie vis nutekina ikiteisminio tyrimo detales, kuriomis žiniasklaida sėkmingai manipuliuoja ir kuria įvairiausias versijas šiame tyrime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (426)