Euro kaina pirmą kartą per pastarąjį pusmetį viršijo 73 rublius ir Maskvos biržoje pasiekė 73,01 rublių – tai didžiausia euro vertė rublio atžvilgiu nuo vasario 13 d

JAV doleris pabrango 0,29 rublio ir pasiekė 65,8 rublių už vieną JAV dolerį ribą. 

Oficialus Rusijos banko rugpjūčio 19 d. nustatytas euro kursas rublio atžvilgiu išaugo 0,3475 rublio ir pasiekė 72,9187 rublių, rašo newsru.com. JAV dolerio kursas kilo 0,3255 rublio iki 65,8289 rublių.
Rublio vertė mažėja dėl ir toliau pingančios naftos, o rinkoje šios žaliavos pasiūla gerokai viršija paklausą. Kaip praneša naujienų agentūra „Bloomberg“, spalio mėn. „Brent“ rūšies naftos ateities sandorių vertė smuko iki 48,55 JAV dolerių už barelį. WTI rūšies naftos ateities sandorių rugsėjo mėn. vertė sumažėjo ir tesiekia 41,73 dolerių už barelį. 

Kaip praneša Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA, remdamasi šios šalies atstovo Naftą eksportuojančių šalių organizacijoje (OPEC) Mehdi Asali pateikiama informacija, šiuo metu naftos perteklius rinkoje per parą siekia 3 mln. barelių. 

Alžyro energetikos ministras Salahas Hebri savo ruožtu pareiškė, kad OPEC nesugebės savarankiškai sustabdyti naftos kainos mažėjimo.