Šios avalynės tiekėjai yra UAB „Samolina“, AB „Lithuanica“ ir R. Gnedevičiaus IĮ. Kitų gamintojų produkcijoje aptikti neesminiai trūkumai, tačiau jie taip pat yra informuoti apie tyrimo rezultatus ir įspėti.

Batus nuspręsta grąžinti nepriklausomoje sertifikuotoje laboratorijoje atlikus atsitiktinai atrinktų batų porų kokybės tyrimus.

„Batai yra labai svarbi kario ekipuotės dalis, ypač tiems kariams, kurie tarnauja tarptautinėse misijose ir neturi galimybių operatyviai jų pataisyti“, – teigia Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus.

Lauko batus kariai avi kovinio rengimo Lietuvoje metu, dykumų batais – vykdami į misijas Irake ir Afganistane, džiunglių batais – misijoje Kosove, žygio batais – misijos Afganistane metu.

Pasak Materialinių resursų departamento direktoriaus pulkininko leitenanto Andrejaus Boičišino, Lietuvos kariuomenė stiprina kokybės kontrolę ir toliau vykdys gaunamos produkcijos kokybės tyrimus.

Šiuo metu nepriklausomose Lietuvos ir užsienio laboratorijose yra tikrinama ne tik gaunama avalynė, bet ir visa ekipuotė, ginkluotė, personalinės apsaugos priemonės, visų tipų apranga ir medžiagos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją