„Keli iniciatoriai nusprendė savo fotografijas pakeisti lietuviškos produkcijos etiketėmis, sūreliais, dar kažkuo. Norėčiau į juos kreiptis, kad jie pirmiausia reklamuotų mūsų produkciją. Antra, jeigu kalbame apie Kaliningrado verslą, tai aš dar prieš dvi savaites nupasakojau šią situaciją Vladimirui Putinui, kai jis buvo atvykęs į karinius apmokymus, ir jis man pavedė teikti išsamią informaciją apie padėtį įmonėse, - kalbėjo N. Cukanovas. – Šiandien (trečiadienį, po susitikimo su V. Putinu – aut. past) buvo priimtas sprendimas. Jis, žinoma, jokio ryšio su šia akcija neturi. Kaliningradiečių humoro jausmas pribloškiantis, tačiau šiandien, kiek man žinoma, iškilo problemų su pieno produktais iš Olandijos. Galbūt nereikia reklamuoti svetimos produkcijos, o vertėtų reklamuoti produkciją tų, kurie gamina ir moka mokesčius čia. Mes juk turėtume palaikyti Kaliningrado srities, Rusijos, o ne kaimyninių valstybių ekonomiką. Be viso šito, esu dėkingas kolegoms už santykius“.

Gubernatoriaus teigimu, per pokalbį su V. Putinu jis įvardijęs visas įmones, kurios į jį kreipėsi. „Paaiškinau, kad rizika tikrai ganėtinai didelė, ir mums nevertėtų leisti, kad investicinis klimatas pablogėtų, nes šiandien tai galėtų padaryti gana neigiamą įtaką tiek regiono ekonomikai, tiek investicijoms į jį. Vladimiras Vladimirovičius (Putinas) jau šiandien davė nurodymus struktūroms ir, pirmiausia, muitinės tarnybai. (...) Kaip suprantu, muitinė jau paskelbė informaciją, pranešimą spaudai, kad Lietuva įvykdė visus reikalavimus, dėl kurių buvo imtasi priemonių, ir nuo spalio 10 dienos 00 val. muitinė dirba normaliu režimu“, - sakė jis.

Žurnalistai atkreipė gubernatoriaus dėmesį, jog Kremliaus svetainėje paskelbtoje stenogramoje nebuvo informacijos apie tai, jog N. Cukanovas ir V. Putinas būtų diskutavę apie konkrečius faktus, susijusius su įmonių nuostoliais. „Susitikimas truko daugiau kaip pusvalandį. Tai, kas buvo pasakyta dalyvaujant žurnalistams, yra viena. Mes turėjome galimybę pabendrauti ir vienudu, ir aš viską aptariau. Buvo virtinė laiškų, kuriuose Vladimiras Vladimirovičius skelbė rezoliucijas“, - aiškino gubernatorius.

Komentuodamas padėtį dėl draudimo įvežti į Kaliningradą lietuviškus pieno produktus, N. Cukanovas pažymėjo, kad rizikos maisto produktų saugumui šiame regione beveik nėra, nes sritis investavo pakankamai daug pinigų į žemės ūkį.

„Regione vyksta šiuolaikiška gamyba ir pieno gamintojai gali gaminti savo produkcijos tiek, kiek reikia. Tačiau jei reikės praplėsti asortimentą, verslas yra pasirengęs persiorientuoti į lenkiškas prekes arba produkciją iš kitų valstybių. Tikiuosi, kad mūsų draugai lietuviai supratingai vertina šiuos periodiškai iškylančius reikalavimus. Šalys įveikė šias problemas, sprendė ir po to grįžo prie normalaus darbo. Viliuosi, kad mūsų kolegos lietuviai, kaimynai artimiausiu metu išspręs problemas ir kaliningradiečiai bei Rusijos gyventojai savo lentynose išvys lietuvišką produkciją“, - teigė N. Cukanovas.

Primename, kad Rusijos muitinė paskelbė, jog vadovaujantis Rusijos prezidento nurodymu, nuo ketvirtadienio atšaukiama sugriežtinta patikra pasienyje su Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)