„Vasario pabaigoje, pristatydama savo 2013 metų finansinius ir verslo peržiūros rezultatus, viena didžiausių pasaulyje draudimo bendrovių, „Lietuvos draudimo“ akcininkė, „RSA Group“ paskelbė, kad siekdama sustiprinti finansinį kapitalą, suformavo grupės branduolį, kuris apima didžiąją Britaniją ir Airiją, Skandinaviją, Kanadą ir Lotynų Ameriką. Mūsų akcininkai pasilieka galimybę vidutiniu laikotarpiu priimti sprendimus dėl verslo kitose šalyse, bet jie bus daromi atsižvelgiant į naudą Grupei ir gali būti įvairūs. Jokių oficialių sprendimų dėl pardavimo sandorių RSA šiuo metu nėra paskelbusi, todėl kalbas apie jai priklausančių bendrovių ateitį Baltijos šalyse reikia vertinti, kaip išankstinius ir gana spekuliatyvius svarstymus“, - pranešime cituojamas Laimonas Devyžis, „Lietuvos draudimo“ Finansų departamento direktorius.

Primename, kad antradienį verslo naujienų portale Eversus.lt pasirodė publikacija, kurioje teigiama, kad viena didžiausių pasaulyje draudimo grupių RSA parduoda savo įmones Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Tarp galimų pirkėjų minimas ir vienas iš „Lietuvos draudimo“ vadovų Darius Nedzinskas.

2013 metais „Lietuvos draudimas“ uždirbo 34 mln. litų pelno iš draudimo veiklos, tai yra 45 proc. daugiau nei 2012 metais. Bendras „Lietuvos draudimo“ pelnas 2013 metais buvo 40 mln. litų.

Įmonėje dirba daugiau nei 1100 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)