Kompanija „Ferrero“ stengiasi įtikinti žmones, jog palmių aliejus, naudojamas šokoladiniame riešutų kreme, nesukelia vėžio.

Gegužės mėnesį Europos maisto saugos tarnyba (angl. the European Food Standards Authority) paskelbė, kad teršalai, randami valgomame palmių aliejuje, yra kancerogeniniai. Perspėjama, kad net ir saikingas vartojimas kelia riziką sveikatai, o dėl tikslių duomenų trūkumo, manoma, kad bet koks kiekis suvalgytos „Nutellos“ nėra laikomas nepavojingu organizmui.

Palmių aliejus yra randamas daugelyje produktų, įskaitant „Cadbury‘s“ šokoladą, „Clover“ pieno produktuose ir netgi „Ben & Jerry‘s“ leduose bei jogurte, tačiau „Nutella“ kol kas susilaukė didžiausios neigiamos reakcijos iš vartotojų.

Keletas Italijos mažmenine prekyba užsiimančių kompanijų, įskaitant ir didžiausią prekybos centrų tinklą „Coop“, uždraudė prekiauti šokoladiniu riešutų kremu „Nutella“.

Kaip atsaką į tai, „Ferrero“ paskelbė reklaminę kampaniją, siekiant įtikinti žmones, jog jų produktas yra sveikas ir nekelia grėsmės sveikatai.

Kompanijos atstovai tikina, kad sprendimas palikti palmių aliejų „Nutella“ kreme buvo priimtas dėl kokybės, o ne kainos. Pastarasis aliejus kremui suteikia tirštumo, kurio su kitais aliejais nepavyktų pasiekti.

Naujienų agentūros „Reuters“ duomenimis, palmių aliejų pakeitus saulėgrąžų ar rapsų, tai padidintų gamybos kainą beveik 18 mln. svarų.

„Ferrero“ nepatvirtino šių skaičių ir kol kas nekomentuoja situacijos.

Daug sočiųjų riebalų turinčio palmių aliejaus vartojimas gali padidinti cholesterolio lygį bei sukelti širdies ligas.

Be to, palmių aliejus yra viena didžiausių atogrąžų miškų nykimo priežastis.