Buvęs Lietuvos komercijos atstovas Londone, „Altechna“ įmonių grupės valdybos narys Alfredas Šlekys sako, kad Britanijos verslininkai stos piestu prieš tokią iniciatyvą, nes nenaudingi būtų darbo jėgos judėjimo ir kiti apribojimai, bendros rinkos ir taisyklių netektis, specifiniai reikalavimai.

„Agrowill Group“ valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius įsitikinęs, kad esminių pokyčių nebūtų, nes britai lietuviškas prekes perka dėl kokybės, o papildomi patekimo į rinką suvaržymai šio įpročio nepakeistų. „Laikinai susitrauktų nebent eksporto dalis, tenkanti Jungtinėje Karalystėje veikiančioms lietuvių ir lenkų parduotuvėms", - dienraščiui teigė jis.

V. Bagavičius įžvelgia netgi galimų teigiamų permainų - galbūt JK tolimas nuo ES, griežtinama imigracijos tvarka paskatintų lietuvius emigrantus grįžti į Lietuvą, rinka pasipildytų kvalifikuot darbo jėga, kurios dabar taip trūksta, ypač kaimo vietovėse. Sugrįžusiųjų pliusu taptų ir išsiugdytas vakarietiškas požiūris į darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)