„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai priklausantis parlamentaras Seime įregistravo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą, pagal kurią draudimas alų pardavinėti „bambaliais“ įsigaliotų tik nuo 2015 m. sausio 1 d.

J. Veselkos nuomone, „bambalių“ uždraudimas ne tik pridarys aludariams papildomo darbo, bet ir pakenks Lietuvos darbo rinkai.

„Tuo tikslu aludariai patirs nuostolius, mažės darbo našumas, brangs logistika. Kai kuriems jų reikės keisti ne tik alaus, bet ir sidro pakuočių linijas. Į esamas linijas buvo investuota. Įmonės, praras netgi dešimtis milijonų litų. Dalis aludarių dėl patirtų nuostolių bankrutuos, bus prarastos darbo vietos“, - savo pasiūlymo aiškinamajame rašte teigia parlamentaras.

Pagrindinis, anot jo, tokio įstatymo projekto tikslas – „užkirsti kelią alaus gamintojams patirti nuostolius ir bankrutuoti“.

A.Matulas: pataisa gina „bambalius“, bet ne jų pirkėjus

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas, konservatorius Antanas Matulas DELFI teigė nesuvokiantis tokio J. Veselkos pasiūlymo.

„Gaila, kad atsiranda žmonių, kurie galvoja toliau, kad Lietuvoje alkoholio verslas duoda pramonei naudos. Gal vienam ar kitam žmogui duoda naudos, ar įmonėlei. Bet dešimteriopai atneša žalos valstybei. Kiek važinėju, susitikinėju su bendruomenėmis, didžiausia problema alkoholizmo kaime – tai „bambaliai“, - sakė A. Matulas.

Anot jo, draudimas yra reikalingas, mat „bambaliais“ daugiausiai parduodamas stiprus alus. Politiko žodžiais, tokiu savo pasiūlymu J. Veselka gina „bambalių“ verslą, bet ne šio verslo veikiamus žmones.

„Ir Seimas atrodo nekorektiškai. Kompromituojam ir Seimą, ir sprendimus. Ir pačią valstybę demoralizuojam“, - reziumavo A. Matulas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)