Trečiadienio ir ketvirtadienio vakarais lauko palapinėse maistu ir gėrimais prekiaujantys verslininkai pardavinėti alaus nebegalėjo nuo 23 val. Šis alkoholio prekybos ribojimas galios ir sekmadienį – paskutinę Jūros šventės dieną.

Lauko prekybininkai DELFI teigė šiek tiek nusivylę, kad prekybą alkoholiu turi baigti palyginus anksti, kai poilsiautojai vis dar nori sėdėti ir vasara džiaugtis lauke, kanalo pakrantėje – klientams, norintiems nusipirkti alkoholio, teks po vidurnakčio keliauti į miesto centro barus.

Alkoholiu prekyba ribojama ir Jūros šventės teritorijoje esančiose maisto prekių parduotuvėse. Nuo rugpjūčio 1 d. vidurdienio iki 5 d. vidurnakčio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu negalima prekiauti alkoholiu stiklinėje taroje.

Tačiau Klaipėdos parduotuvės pasiruošusios iš anksto tokiam draudimui. Turgaus g. įsikūrusioje gėrimų parduotuvėje šaldytuvai prikimšti alaus skardinėse ir „bambaliuose“. Apsirūpinta ir stipresniu alkoholiu – plastmasiniuose permatomuose 0,5 l talpos buteliukuose parduodama degtinė, likeriai ir brendis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)