Ūkininkas Guy Poskitt, kuris Jorkšyre kasmet užaugina apie 80,000 tonų morkų ir pastarnokų, teigia, kad bus neįmanoma rasti užtektinai britų darbininkų, kurie atliks reikiamus darbus.

Manoma, kad praeitais metais Europos Sąjungos piliečių skaičius JK išaugo apie 180,000, tačiau vyriausybė yra įsipareigojusi imigrantų skaičių smarkiai sumažinti.

„Jeigu iš tiekimo grandinės panaikintumėme dirbančius imigrantus, po penkių dienų parduotuvių lentynose šviežių britiškų daržovių nebebūtų“, - pareiškė Guy Poskitt.

Ūkininkas dienraščiui „Sky News“ pareiškė, kad už laikinus darbuotojus agentūrai jis moka 9.5 svaro per valandą ir be darbuotojų iš Rytų Europos ši pramonė žlugtų.

Jis pridūrė: „Mano kompanija veikti nebegalėtų, suteikti paslaugas mūsų klientams be imigrantų darbuotojų tiesiog nesugebėtumėme.“

Personalo atrankos įmonės „Abbey Personnel Services“ savininkas Mark Straw teigia, jog darbuotojų iš Rytų Europos niekas nepakeistų.

Mark Straw, kuris kasdien įdarbina apie 200 darbuotojų iš Rytų Europos, teigia, jog vietiniai žemdirbystėje dirbti nenori: „Darbas yra fizinis, dirbama lauke ir šansų pakilti pareigose yra labai mažai.“

Jis pridūrė: „Tai nekvalifikuotas darbas, taigi vietiniai tokio darbo nenori.“