"Kadangi vertiname tai kaip suplanuotą šmeižto kampaniją, savo teises ginsime visais Lietuvoje įstatymų numatytais būdais", - BNS raštu atsiųstame atsakyme sakė "Inter RAO Lietuvos" stebėtojų tarybos narys J.Garbaravičius, paklaustas, kaip ruošiasi ginti savo teises, jei įtarimai pasirodys nepagristi.

J.Garbaravičius BNS patvirtino, jog buvo apklaustas kaip liudininkas.

"Kol kas žinome tik tiek, kad kažkoks tyrimas pradėtas. Galiu pasakyti, kad buvau apklaustas kaip liudytojas", - BNS sakė "Inter RAO Lietuvos" atstovas.

Pasak naujienų portalo vz.lt, dėl įtarimų galimu kyšininkavimu jau krito "Inter RAO Lietuvos" akcijų kursas Varšuvos biržoje.

"Varšuvos biržoje bendrovės akcijų kaina kiekvieną dieną svyruoja, tačiau bendra tendencija akivaizdi – jų vertė kyla nuo pirmosios prekybos rinkoje dienos. Suprantama, kad bet kokia reikšminga informacija turi įtakos formuojant investuotojų požiūrį, tačiau teigti, kad visiškai abstrakčios vieno asmens spėlionės, nukreiptos prieš vieną iš "Inter RAO Lietuvos" stebėtojų tarybos narių, gali turėti reikšmingos įtakos investuotojų požiūriui į visos įmonės perspektyvas, yra pernelyg drąsu", - sakė J.Garbaravičius.

Kauno Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro atstovė BNS pranešė, kad ikiteisminis tyrimas dėl J.Garbaravičiaus nėra pradėtas.

"Ikiteisminio tyrimo dėl Jono Garbaravičiaus nėra pradėta", - BNS sakė prokuroro padėjėja Sonata Mecelicienė. Tačiau ji užsiminė, kad yra gautas vieno piliečio pareiškimas ir pagal jį tikrinami duomenys.

Tačiau prokuratūros atstovė Vaida Kibirkštytė BNS sakė, kad pareiškimas nesusijęs su J.Garbaravičiumi.

„Lietuvos ryto“ televizija skelbė, kad Kauno apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl buvusio parlamentaro, įtakingo konservatoriaus Ramūno Garbaravičiaus sūnaus J.Garbaravičiaus. Pasak jos, gali būti, kad prekybą elektros energija plėtojantys Garbaravičiai ne vienerius metus papirkinėjo valstybės saugumo departamento darbuotoją.

Prokurorai įtaria, kad bendrovės „Scaent Baltic“ valdybos pirmininkas J.Garbaravičius saugumiečių palankumo galbūt siekė, kad užsitikrintų ramybę giminės verslui, teigia televizija.

Pasak televizijos, vienas iš buvusių J.Garbaravičiaus verslo partnerių teigia, kad buvo įsteigta nauja bendrovė „Creditum Vilnius“, kurios vadovu tapo J.Garbaravičiaus aplinkos žmogus Tadas Žentelis, per kurį vyko atsiskaitymai su saugumiečiu.

Pasak buvusio J.Garbaravičiaus verslo partnerio, dar dirbdamas bendrovėje „Lietuvos energija“ elektros pardavimo skyriaus vadovu, J.Garbaravičius išsikovojo, kad Ignalinos atominės naktinė elektra būtų parduodama per tarpininkus. Tam buvo įkurtos kelios bendrovės, viena iš jų lgnalinos AE naktinę elektrą pardavinėjo vienai didžiausių Rusijos energetikos koncerno antrinių įmonių, teigia "Lietuvos ryto" televizija.

Kai elektros verslas išsiplėtė, daugiau kaip pusę įmonės akcijų Garbaravičiai pardavė rusams.

„Dabar Rusija sėkmingai per tą bendrovę pardavinėja Lietuvai elektros energiją ir visi sako, kad čia jokio didelio nusikaltimo nėra, kaip A.Kubilius pasakė - jie pardavinėja per pačių susikurtą tarpininką, tačiau tas tarpininkas nebūtų sukurtas, jeigu ne J. Garbaravičius, greičiausiai kitų politikų indėlis į tos bendrovės kūrimą“, - cituojamas J.Garbaravičiaus verslo partneris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)