Antradienį oro linijų atstovai susitiko su Transporto departamento sekretoriumi Normanu Mineta, Baltųjų Rūmų ir Kongreso atstovais. Susitikimuose pramonės atstovai siekė iš valstybės gauti paramos nuostoliams, kuriuos sukėlė teroro aktų nutraukti skrydžiai ir dar sukels sumažėję jų srautai po teroro aktų, padengti.

Penktadienį Kongresas pasiūlė planą, pagal kurį oro linijoms būtų skirta 2,5 mlrd. dolerių neatidėliotinai pagalbai ir dar 12,5 mlrd. dolerių paskoloms, iš viso 15 mlrd. dolerių.

Oro transporto asociacijos atstovas Michaelas Wascomas (Maiklas Voskomas) sakė, kad oro linijos prašė 24 mlrd. dolerių: 11,2 mlrd. dolerių paskoloms, 7,8 mlrd. dolerių mokesčių lengvatų ir 5 mlrd. dolerių tiesioginės finansinės paramos.

Didžiausios oro linijos jau pranešė atleisiančios daugiau nei 26 tūkst. darbuotojų, manoma, kad šis skaičius artimiausiomis savaitėmis gali pasiekti ir 100 tūkstančių.

Stambiausios oro linijos - "American Airlines", "Continental Airlines", "Delta Airlines", "Northwest Airlines" ir "United Airlines" - skrydžius sumažino 20 procentų.

JAV aviacijos bendrovė "Boeing" pranešė komercinių lėktuvų padalinyje atleisianti 20-30 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją