Bendrovės į šį sąrašą patenka dėl įtariamų ryšių su Kinijos kariuomene. JAV piliečiams ir įmonėms draudžiama investuoti į bendroves, įtrauktas į šį sąrašą, kuriame išvardyta jau 60 juridinių asmenų.

Šaltinių duomenimis, į „juodąjį“ sąrašą taip pat pateks „Megvii“ – pagrindinė Kinijos dirbtinio intelekto startuolio „SenseTime Group“, kuris į sąrašą buvo įtrauktas praėjusią savaitę, konkurentė. Beje, „SenseTime“, kuri specializuojasi veidų atpažinimo sistemų kūrimo srityje, dėl tokių JAV valdžios veiksmų atidėjo planuotą pradinį viešą akcijų platinimą (IPO).

Sąrašą taip pat papildys superkompiuterių gamintoja „Dawning Information Industry“, teikianti debesijos paslaugas Kinijos Sindziango uigūrų autonominiame regione.

Į „juodąjį“ sąrašą taip pat bus įtraukta veidų atpažinimo programinės įrangos kūrėja „CloudWalk Technology“, su teisėsauga kibernetinio saugumo srityje bendradarbiaujanti „Xiamen Meiya Pico“, dirbtinio intelekto srityje veikianti „Yitu Technology“, debesijos bendrovė „Leon Technology“ ir sekimo sistemų gamintoja „NetPosa Technologies“.

DJI ir „Megvii“ neprekiauja savo akcijomis biržoje. „Dawning Information“, žinoma pavadinimu „Sugon“, savo akcijomis prekiauja Šanchajaus biržoje, o „Leon“, „NetPosa“ ir „Meiya Pico“ – Šendženo biržoje.

Minėtoms aštuonioms bendrovėms jau galioja Prekybos departamento draudimas pirkti amerikietiškas prekes ir technologijas negavus specialios licencijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)