12-os apygardų apžvalga parodė, kad mažmeninė prekyba kiek pakilo. Tačiau gamyba tebėra vangi, o „fiskalinis skardis“ sumažino verslininkų pasitikėjimą.

Netgi esant tokioms aplinkybėms, pakilo automobilių pardavimai, be to, pastebėtas pakilimas nekilnojamojo turto rinkoje. „Rusvojoje knygoje“ rašoma: „Pranešimai iš visų 12-os apygardų parodė, kad ekonominis aktyvumas kiek pakilo po ankstesnės ataskaitos, o visos 12 apygardų augimo tempą apibūdina kaip vidutinį arba nedidelį.“

Įspėjama, kad nedarbo lygis ir kainos visose 12 apygardų „iš esmės nepasikeitė“. JAV federalinis atsargų bankas pabrėžė, kad būtina mažinti nedarbą, o ypač ilgalaikį.

Pranešime teigiama, kad įmonės iš Čikagos ir Naujosios Anglijos apygardų nenorėjo didinti darbuotojų skaičiaus Vašingtone vykstant „fiskalinio skardžio“ deryboms dėl mokesčių ir išlaidų. Tuo metu Niujorko ir Filadelfijos apygardos „bandė atsigauti po uragano Sandy padarytos žalos“.

Šioje „Rusvojoje knygoje“ surinkta informacija bus naudojama kaip sausio 29-30 d. vyksiančios JAV federalinio atsargų banko diskusijos dėl banko politikos pagrindas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)