Ši kompensacija bus išmokėta JAV finansų reguliavimo tarnyboms, prižiūrinčioms vyriausybines hipotekos bendroves "Fannie Mae" ir "Freddie Mac". Jungtinių Valstijų mokesčių mokėtojai 2008 metais turėjo suteikti abiem bendrovėms 187 mlrd. JAV dolerių vertės finansinę pagalbą kilus krizei šalies bankininkystės sektoriuje.

Su finansų reguliavimo pareigūnais teisiasi ne tik "Morgan Stanley", bet ir kiti didieji bankai - "JP Morgan Chase" bei "Deutsche Bank". Iš viso JAV valdžia 2011 metais iškėlė ieškinius dėl netinkamų parduotų nekilnojamuoju turtu garantuotų akcijų 11-ai finansinių institucijų. 2013 metų gruodį didžiausias Vokietijos kreditorius "Deutsche Bank" sutiko sumokėti analogišką 1,9 mlrd. JAV dolerių vertės kompensaciją, o tų pačių metų lapkritį "JP Morgan Chase" sumokėta bauda siekė 13 mlrd. JAV dolerių.

Teisinės išlaidos gerokai paveikė visų trijų bankų pelną ir praėjusių metų finansines ataskaitas. Pavyzdžiui, "Morgan Stanley" grynasis ketvirčio pelnas už praėjusių metų spalio-gruodžio mėnesius dėl iškeltų ieškinių smuko daugiau nei du kartus: banko pajamos siekė 433 mln. JAV dolerių, o išlaidos teismuose sudarė 1,2 mlrd. JAV dolerių. Tuo pačiu 2012 metų laikotarpiu jo pajamos siekė 982 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją