Anot J. Lew, jeigu toks scenarijus pasitvirtins, valstybė nebegalės vykdyti ir savo įsipareigojimų piliečiams: konkrečiai kalbama apie pensijas, algas kariuomenei ir medicinos priežiūros išmokas.

Šiuo metu JAV skolinimosi limitas siekia 16,7 trilijono dolerių (apie 43 trilijonus Lt).

„Skaičiuojama, jog iki spalio vidurio bus išnaudotos visos priemonės“, - laiške Kongreso pirmininkui Johnui Boehneriui ir kitiems parlamentarams teigia Iždo sekretorius J. Lew.

„JAV jau beveik pasiekė skolinimosi ribą. Iždas galės valstybę finansuoti tik tą dieną turimais pinigais“, - perspėja sekretorius.

JAV biudžeto balansas tuo metu sieks apie 50 milijardų dolerių (129 milijardus Lt), kurių, anot J. Lew tikrai nepakaks „padengti ilgesnio laikotarpio grynosioms išlaidoms“.

„Valstybei negalint skolintis, turint tik tiek, kiek tą dieną bus likę, Amerika atsidurs nepavydėtinoje padėtyje“,- laiške teigia JAV iždo sekretorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)