Pritarta Seimo narių Valiaus Ąžuolo, Viktoro Rinkevičiaus ir Andriaus Palionio siekiui nustatyti tokį teisinį reguliavimą, kai šeimos narių iki pilnametystės turėtas turtas nebūtų vertinamas, siekiant finansavimo.

Už įstatymo projektą balsavo 107 Seimo nariai, „prieš“ nebuvo, susilaikė – 3.

„Programa tikrai pasiteisino ir regionuose pradeda įsibėgėti, atsiliepimai teigiami. (...) Susidomėjimas gana didelis“, – Seimo posėdyje sakė parlamentarė Vida Ačienė.

Anot Seimo nario Tomo Tomilino, situacija kaime yra geresnė nei atrodo. „Buvo šnekama, kad įstatymas neveiks, niekas nenori į kaimą keltis gyventi, bet situacija yra priešinga. (...) Situacija mūsų regionuose, kaime yra daug geresnė nei mums atrodo. Žmonės nori ten gyventi.

Taip, apie pusė keliasi į priemiesčius, tos sistemos idealiai sutvarkyti negalime, bet tikrai nemaža dalis ima tuos kreditus kaimo vietovėse ir keliasi gyventi ir dirbti mūsų kaime“, – teigė T. Tomilinas.

Anot projekto rengėjų, šiuo įstatymo pakeitimu būtų užtikrinamas socialinio teisingumo principas. Manytina, kad nepilnamečio asmens turėtas nekilnojamasis turtas, kuriuo nepilnametis paprastai disponuoja ribotai, neturėtų atimti galimybę jaunai šeimai įgyti teisę į finansinę paskatą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)