Lyderystės ir vadybos instituto (Institute of Leadership and Management) atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad dauguma iš pustrečio tūkstančio apklaustų vadybininkų atostogų metu, užuot leidę laiką su šeima, karštligiškai tikrina savo elektroninio pašto dėžutę ir atsiliepia skambinantiems iš darbovietės.

Ekspertai teigia, kad dėl naujausių technologijų atsijungti nuo darbo tampa paprasčiausiai neįmanoma. Trečdalis apklaustų vadybininkų prisipažino dirbantys net atostogų metu: 80 proc. jų atsakinėja į elektroninius laiškus, o 50 proc. – į telefono skambučius. 10 proc. vadybininkų atostogų metu netgi vaikšto į darbą.

40 proc. apklaustųjų prisipažino, jog grįžę po atostogų į darbą jaučia dar didesnį stresą. Tyrimo autoriai mano, kad tokį stresą skatina mintys apie tai, kiek darbų reikės nudirbti po atostogų.

Remiantis statistiniais duomenimis, maždaug 40 proc. vadybininkų dirba daugiau nei 50 valandų per savaitę, o 10 proc. – daugiau nei 60 valandų.

Lyderystės ir vadybos instituto ekspertai vadybininkams, kurie per atostogas negali visiškai atsijungti nuo darbo, rekomenduoja paštą tikrinti ne daugiau kaip kartą ar du per dieną. Be to, reikėtų pavaldiniams palikti aiškų planą, kas turi būti padaryta iki jums sugrįžtant