Pastaraisiais metais kompanijos „Kyushu Electric Power“ Rusijoje perkamos anglys sudarė apie 7 proc. bendros apimties, reikalingos jos šiluminių elektrinių darbui. Kaip pranešama, bendrovei pavyko rasti alternatyvių tiekėjų.

Penktadienį ministras pirmininkas Fumio Kishida pareiškė, kad Japonija ketina laipsniškai riboti anglių importą iš Rusijos ir galiausiai jį uždrausti, taip mažindama priklausomybę nuo energijos išteklių iš Rusijos dėl jos agresijos prieš Ukrainą. 2021 metais anglys iš Rusijos sudarė apie 11 proc. šio kuro kiekio, Japonijos perkamo užsienyje.

Balandžio 7 d. Didžiojo septyneto (G7) šalių lyderiai pareiškė sieksią mažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos. Įgyvendinant šiuos planus ketinama laipsniškai riboti rusiškų anglių importą ir jį uždrausti.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus.

Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją