Kudži miestas yra vienintelė vieta Japonijoje, kur randama gintaro, tad į susitikimą su meru atvyko gintaro pramonininkai, norintys susipažinti su gintaro apdirbimo technika Lietuvoje.

Svečiai pasakojo, kad šio geltonojo akmens jų teritorijoje randama nedaug – pernai jo iškasta tik apie 500 kg. Tad daugiausiai gintaro žaliavos japonai įsigyja iš Lietuvos, Rusijos bei Lenkijos. „Baltijos gintaras nuo japoniško gerokai skiriasi. Mūsiškis yra matinis, tamsios arbatos spalvos, o jūsiškis skaidrus, įvairesnių atspalvių. Pas mus labai populiarūs įvairūs dirbiniai iš lietuviško gintaro“, – sakė gintaro pramonės įmonės „Kuji Kohaku“ pardavimo vadybininkas Shiden Hisuo.

Neseniai jo atstovaujama įmonė įkūrė gintaro muziejų, šalia kurio įrengė ir mažą parduotuvėlę, kur galima paragauti lietuviškų patiekalų bei įsigyti autentiškų meno dirbinių.

Svečias minėjo, kad vasarą Kudži mieste bus atidarytas didelis prekybos centras, kuriame duris atvers lietuviškos produkcijos parduotuvė. „Joje prekiausime lietuviško gintaro dirbiniais, sukurtais tiek Lietuvos, tiek Japonijos liaudies meistrų. Taip pat lininiais drabužiais bei lietuviškais gėrimais ir maisto produktais“, – tvirtino S.Hisuo.

Naudingų pažinčių, padėsiančių Japonijoje išplėtoti lietuviškos produkcijos prekybą, svečiai tikisi užmegzti ir šį savaitgalį Vilniuje vyksiančioje didžiausioje specializuotoje juvelyrikos parodoje „Amber Trip“.

Taip pat japonų delegacija merui įteikė kvietimą į kitais metais vyksiančio draugystės jubiliejaus šventę Kudži mieste.