DELFI primena, kad spalio 4 d. rytą britų naikintuvai iš Kauno į Londoną skridusį keleivinį „Ryanair“ lėktuvą kilo palydėti dėl melagingo skambučio Lietuvoje apie orlaivio užminavimą.

Lėktuvas saugumo sumetimais buvo nukreiptas iš Liutono į Stanstedo oro uostą.

„6.21 val. Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kurio metu vyrišku balsu kalbėjęs vyras pasakė, kad bus užminuotas lėktuvas, skrendantis 7 val. iš Kauno į Liutoną. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, pareigūnai aiškinasi, kas skambino į bendrąjį pagalbos centrą“, – trečiadienį skelbė policija.

Lėktuvui buvo leista pakilti įvertinus, jog pranešimas melagingas, tačiau britai lėktuvą pasitiko su naikintuvais, o pareigūnai tikrino keleivių daiktus.

Ketvirtadienį įtariamasis 24 metų vyriškis buvo sulaikytas Kauno rajone, Domeikavos seniūnijoje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

Šiandien jis paleistas, nes, kaip skelbė BNS, Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Mastauskienė neplanuoja kreiptis dėl vyro, įtariamo melagingai pranešus apie sprogmenį lėktuve, suėmimo.

Anot jos, įtariamasis yra geranoriškas, su teisėsauga bendrauja. Todėl jam skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės: dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

„Jis nusiteikęs geranoriškai, duoda parodymus, tačiau šiai dienai jo parodymų komentuoti negalime, nes reikia patikrinti jo versiją“, – sakė prokurorė.

Visgi pažymima, kad įtariamasis kaltės nepripažįsta, tačiau prokurorė nepatikslino, kokių konkrečiau aplinkybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)