Šiuo metu įvairūs asmenys SkyWay Capital administruojamoje interneto svetainėje (https://sw.skyway-capital.com), socialiniuose tinkluose ir investuotojams skirtų renginių metu siūlo finansuoti SkyWay grupės projektus, įsigyjant bendrovių Global Transport Investments Inc. ir Euroasian Rail Skyway Systems Holding išleistų akcijų.

Įspėjame, kad šių bendrovių akcijos mūsų šalyje platinamos neteisėtai – Lietuvos bankas nėra išdavęs nei Global Transport Investments Inc., nei Euroasian Rail Skyway Systems Holding, nei jų atstovams jokių leidimų viešai siūlyti šių bendrovių vertybinius popierius Lietuvoje ar teikti su tuo susijusias paslaugas. Lietuvos bankas nėra gavęs jokių kitų Europos Sąjungos valstybių priežiūros institucijų sprendimų ar leidimų, suteikiančių teisę šioms įmonėms ir jų atstovams pritraukti investicijas Lietuvoje. Dėl šios priežasties susigundžiusiems tokiais siūlymais yra didžiulė rizika prarasti visas investuotas lėšas.

Primename, kad vertybinių popierių platinimas yra investicinė paslauga, kurią teikti gali tik tam teisę turintys asmenys. Investicinių paslaugų teikimas be reikiamos licencijos – neteisėta veikla, apie kurią Lietuvos bankas visais atvejais informuoja teisėsaugos institucijas.

Pasitikrinti, ar įmonė turi teisę teikti finansines paslaugas, galite Lietuvos banko interneto svetainėje. Taip pat čia yra skelbiamas nelegalias investicines paslaugas siūlančių interneto svetainių ir subjektų, neturinčių teisės mūsų šalyje teikti investicinių paslaugų, tačiau jas siūlančių, sąrašai.

Gyventojams verta atsiminti tris pagrindines rekomendacijas prieš investuojant lėšas: neinvestuoti į produktus, kurių nesuprantate; patikrinti, ar investavimo paslaugas siūlanti įstaiga ar asmuo turi reikiamą licenciją; vengti siūlymų, žadančių „greitą praturtėjimą“ ir „jokios rizikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)