Graikija vis dar tebeieško sprendimų, kaip susitarti su Europos vadovais ir kaip rasti kelią iš aklavietės dėl suplanuotų reformų.

„Man, ir visiems tiems, kurie stebi dabartinę situaciją, susidaro įspūdis, kad laikas, skirtas Graikijai surasti išeitį iš skolų krizės, senka“, – sakė W. Schaeuble per spaudos konferenciją, skirtą pristatyti Vokietijos vyriausybės 2016 m. biudžeto projektą.

„Rasti sprendimus bus vis sudėtingiau, tai kelia didelį susirūpinimą“, – pridūrė W. Schaeuble.

W. Schaeuble komentarai nuskambėjo Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo Briuselyje išvakarėse. Griežto taupymo priemonių priešininkas Graikijos premjeras Alexis Tsipras tikisi, kad derybose dėl reformų įvyks lūžis.

W. Schaeuble stengiasi atsiriboti nuo žodžių mūšio, kuris neseniai užvirė tarp Berlyno ir Atėnų.

Įtampa pasiekė neregėtą lygį, kai Graikijos vyriausybė pateikė oficialų skundą dėl Vokietijos politikos veterano ir ministro komentarų.

„Visiškai nieko nežinau apie jokius nemandagius mano pasisakymus apie kurį nors Graikijos politiką“, – kalbėjo W. Schaeuble žurnalistams per bendrą su Vokietijos ekonomikos ministru Sigmaru Gabrieliu surengtą spaudos konferenciją.

„Čia svarbiausia – ne Graikija prieš Vokietiją, – sakė Z. Gabrielis, kuris taip pat eina vicekanclerio pareigas, veikiau – „bendros pastangos išlaikyti euro zonos stabilumą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)