Prognozuojama, jog artimiausiu metu kvota bus išnaudota, kadangi dabar nagrinėjami daugiau kaip 9 tūkst. užsieniečių prašymų išduoti leidimą laikinai gyventi šiuo pagrindu.

Išnaudojus kvotą ir norint pasikviesti daugiau minėtų profesijų darbuotojų iš trečiųjų šalių, darbdaviai privalės kreiptis į Užimtumo tarnybą dėl Lietuvos darbo rinkos poreikių įvertinimo.

Migracijos departamentas ragina darbdavius, planuojančius teikti tarpininkavimo raštus dėl leidimų laikinai gyventi išdavimo trečiųjų šalių piliečiams, nedelsti ir jau dabar pasiruošti kreiptis ir į Užimtumo tarnybą dėl sprendimo dėl užsieniečio atitikties darbo rinkos poreikiams arba leidimo dirbti išdavimo.

Tuo atveju, jei paaiškėtų, jog prašymo išduoti leidimą laikinai gyventi nagrinėjimo metu tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojams skirta kvota jau išnaudota, Migracijos departamentas stabdys prašymo nagrinėjimą ir informuos darbdavius apie pareigą kreiptis į Užimtumo tarnybą.

Per mėnesį nesulaukus Užimtumo tarnybos informacijos, jog užsienietis atitinka darbo rinkos poreikius, Migracijos departamentas priims sprendimą atsisakyti išduoti tokiam užsieniečiui leidimą laikinai gyventi.

Migracijos departamentas primena, jog nuo liepos pradžios įsigaliojus naujajam Nacionalinės vizos išdavimo tvarkos aprašui, nacionalinės vizos neišduodamos užsieniečiams, atvykstantiems dirbti, kai jų profesija yra įrašyta į Trūkstamų profesijų sąrašą. Tokie asmenys privalo teikti prašymus išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją