"Ispanija mano, kad Graikija turi likti euro zonoje, - sakė Ispanijos vyriausybės vadovas. - Šis klausimas turi būti sureguliuotas vienareikšmiškai: Graikija turi išsaugoti eurą".

Priešingu atveju, pasak M. Rajoy, iškils grėsmė visam Europos integracijos modeliui.

"Visi mes privalome vykdyti savo įsipareigojimus, tačiau Graikijos pasitraukimas iš euro zonos taptų visos Europos Sąjungos kolektyvine griūtimi, - pabrėžė Ispanijos premjeras. - Šios griūties mes negalime sau leisti. Europa bendromis pastangomis suras būdų, kaip išgelbėti Graikijos ekonomiką".

"Esu įsitikinęs, - sakė M. Rajoy, - kad visi drauge rasime tokį receptą, kuris leis Graikijai įvykdyti savo įsipareigojimus ir suteiks kitiems galimybę priimti tinkamus sprendimus, būtinus, kad ši šalis išliktų euro zonoje".

Prancūzijos prezidentas F. Hollande'as savo ruožtu pareiškė, kad paramos Atėnams klausimas taps viena svarbiausių temų per spalio 18-19 d. vyksiantį ES valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimą.

"Graikija turi sulaukti paramos iš Europos. Tiek Prancūzija, tiek Ispanija siekia, kad Graikija išliktų euro zonoje - dėl to nėra jokių abejonių", - sakė Prancūzijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)