Kaštus prisiima sau


Jau šį šeštadienį duris Vilniuje atveria „Liepkalnio“ slidinėjimo centras. Jo vadovas Artūras Bielskus sakė, kad sezono atidarymui jau pasiruošta.

„Turime pasigaminę pakankamai daug sniego, manau, kad pavyks atidaryti 4 trasas. Vėliau prognozuojami šalčiai, tad toliau gaminsime sniegą ir jų atidarysime daugiau. Kol kas orai labai žiemiški“, – kalbėjo jis.

Pernai slidinėjimo sezoną įmonė pradėjo lapkričio 22 dieną, šiemet – keliomis dienomis vėliau.

Bilietų kainos, anot vadovo, nesikeitė. Jos, kaip tikino, liko tokios pat, kaip ir pernai.

„Kainomis nemanipuliuojame, o išaugusius kaštus dėl energetikos prisiėmėme sau“, – sakė vadovas.

Įmonės internetiniame puslapyje skelbiama, kad bilietus galima įsigyti tiek internetu, tiek vietoje, tačiau juos perkant bilietų kasoje teks pakloti daugiau.

„Norime specialiai riboti žmonių skaičių ant kalno, kad nebūtų didelių eilių prie keltuvų. Todėl bilietus geriau pirkti internetu, kiek jų yra, tiek.

Žinoma, jei žmogus vis tiek nori slidinėti, jis bilietą gali pirkti kasoje, tačiau brangiau“, – aiškino jis.

Bilietas perkant internetu vienam (2 val.) darbo dienomis kainuoja 17 Eur, o savaitgalį ir per šventes – 20 Eur. Už 2 val. slidinėjimą perkant kasose analogiškai teks pakloti 26 arba 30 Eur.

Teigiama, kad nuo šeštadienio taip pat veiks įrangos nuoma, Liepkalnio slidinėjimo mokykla bei ant kalno įsikūrusi kavinė.

Įtakos turi ir didėjantis MMA


Sezoną artimiausiu metu – penktadienį arba šeštadienį – planuoja pradėti ir Šilalės rajone, Aukštagirės kaime esantis „Aukštagirės kalno“ slidinėjimo centras.

Jo vadovė Diana Petrauskienė teigė, kad viskas priklausys nuo sniego kiekio ir kiek klius lietaus.

„Planuojame atidaryti žalią ir raudoną trasas, o iš viso jų turime šešias“, – sakė ji ir pridūrė, kad visą informaciją gyventojai galės rasti įmonės „Facebook“ puslapyje.

Slidinėjimo kainos, anot vadovės, šiemet suaugusiems didėjo 1 euru.

Nuo Naujųjų didės minimalus atlyginimas, o kadangi jų sezono viduryje kelti nenorime, jas skelbiame jau dabar
Diana Petrauskienė

„Nuo Naujųjų didės minimalus atlyginimas, o kadangi jų sezono viduryje kelti nenorime, jas skelbiame jau dabar“, – teigė ji.

Darbo dienomis 3 val. slidinėjimo bilietas suaugusiam kainuos 17 Eur, o savaitgaliais ir švenčių dienomis – 23 Eur.

Sezonas – ištisus metus


„Druskininkų Snow Arena“ vadovo Aivaro Kadziausko teigmu, šiuo metu arenoje įprastai, kaip ir visus metus, veikia viduje esanti slidinėjimo trasa. Kol kas klientų srautas, kaip tikino, ir taip nemažas.

Druskininkų sniego arena

„Lauko trasos šiuo metu neplanuojame atidaryti, oro sąlygos rodo, kad sulauksime pliusinės temperatūros, todėl to daryti nėra tikslo.

Trasa atidaroma, kai leidžia oro sąlygos, kada galime pūsti dirbtinį sniegą“, – sakė jis.

Kainos, anot vadovo, šiemet nesikeitė.

„Liko tokios, kokios buvo“, – sakė jis.

Pirmadienį-ketvirtadienį suaugusiam (2 val.) slidinėjimas atsieis 17 Eur, o penktadienį, savaitgalį ir švenčių dienomis – 25 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją