Nuo 2023 metų iš Latvijos parduotuvių lentynų dingo mineralinis vanduo „Borjomi“, priklausantis verslininkui Petrui Avenui ir jo verslo partneriams. Didesniuose prekybos centruose šio produkto kol kas nerasite, tačiau į mažesnes parduotuves „Borjomi“ jau sugrįžo.

Latvijos generalinė prokuratūra pavedė šalies Mokesčių inspekcijai išsiaiškinti, ar tai nėra sankcijų pažeidimas.

2006 metais Rusija uždraudė latviškų kilkių importą, užkirto kelią ir vynams iš Sakartvelo bei Moldovos. Draudimas palietė ir vieną geriausiai žinomų Sakartvelo eksporto prekių – mineralinį vandenį „Borjomi“. 2013 metais kontrolinis „Borjomi“ gamintojų akcijų paketas atiteko Rusijos bendrovei „Alga grupp“. Tada importo embargas panaikintas, o garsusis mineralinis vanduo ir vėl pasirodė didžiausios eksporto rinkos – Rusijos – parduotuvėse.

Po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą sankcijos pritaikytos keturiems „Alfa grupp“ savininkams – Michailui Fridmanui, Germanui Chanui, Aleksejui Kuzmičevui ir Petrui Avenui (jis taip pat turi ir Latvijos pilietybę). 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)