DELFI jau rašė, kad dėl tokio valdančiųjų žingsnio gali nukentėti ir didžiausiu vasaros renginiu vadinama Jūros šventė, kurią remti atsisakytų didieji alaus gamintojai.

2017 m. balandžio 27 d. tiesioginėje Žinių radijo laidoje „Pozicija“ Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis tvirtino, jog Jūros šventės metu vakarais mieste vyksta masinės muštynės ir šeimoms su vaikais nesaugu lankytis šiame renginyje.

Saulius Skvernelis

„Tą pačią Jūros šventę paminėjo, viskas tvarkoj, alus yra... Jūs pažiūrėkite, kokia ta šventė yra, kas vakarais ten darosi. Tai praktiškai ten su vaikais, šeimomis nebeišeisi. Nes yra muštynės masinės, policijos akcijos ir panašiai.

Nuo ko tai priklauso? Taip, galima sakyti, tai nebūtinai gali ir prisigerti to renginio metu, iš anksto ateiti. Taip, galbūt kažkas tai iš anksto išgėręs, bet tas prieinamumas toks laisvas jis skatina ir toliau vartoti, čia nenukreipta į normalius, kaip sakoma tuos žmones, tikrai, negalvojame. Bet mes turime spręsti problemą“, - „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo premjeras.

Jūros šventę organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys nustebo, išgirdęs tokią premjero poziciją.

„Jūros šventę organizuojame ketverius metus, tačiau apie masines muštynes girdžiu pirmą kartą. Kiekvienais metais po šventės su Klaipėdos apskrities policijos komisariato vadovais surengiame spaudos konferenciją, tačiau nė sykio nebuvo užsiminta, kad šventės metu buvo muštasi, kad šeimoms su vaikais gatvėse yra nesaugu.

Gal premjeras operuoja tokia informacija, kuri mums nėra žinoma? Tačiau oficiali statistika rodo, kad nusikalstamų veikų mažėja ir šventė kasmet tampa vis saugesnė“, - DELFI sakė R. Žiubrys.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, Jūros šventėje per pastaruosius trejus metus pranešimų apie masines muštynes ar grėsmę mažamečių saugumui neužfiksuota.

Atvirkščiai, renginio dienomis viešosios tvarkos pažeidimų, alkoholio vartojimo viešosiose vietose bei chuliganizmo atvejų kasmet mažėja.

Jūros šventės organizatoriai pateikia policijos statistiką:

Pažeidimai2016 m. liepos 29 – rugpjūčio 1 d.2015 m. liepos 24 – 26 d.2014 m. liepos 25 – 27 d.
Užregistruota pranešimų apie nusikalstamas veikas11510
Pristatyta asmenų į Klaipėdos AVPK (iš jų nepilnamečių)56 (7)81 (3)78 (12)
Surašyta administracinės teisės pažeidimo protokolų456157
ATPK 174 str. Nedidelis chuliganizmas192512
ATPK 178 str. Alkoholinių gėrimų gėrimas viešose vietose arba girto pasirodymas viešose vietose (iš jų nepilnamečiai nuo 16 metų/ iki 16 metų)23 (4/0)33 (1/1)36 (7/1)
Gauta pranešimų iš medicinos įstaigų apie asmenis, kurie nukentėjo renginių vietose (iš jų gydomi stacionare)10 (0)7 (1)9 (1)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (381)