Nuolatinė potencialiai pavojingų įrenginių (PPĮ) priežiūra gali būti atliekama paties įrenginio savininko arba pavedama atlikti fiziniam ar juridiniam asmeniui pagal sutartį.

Abiem atvejais savininkas (ir fizinis, ir juridinis asmuo) privalo apsidrausti civilinės atsakomybės draudimu. Minimali metinė draudimo suma negali būti mažesnė kaip šimtas tūkstančių eurų.

Jei nuolatinę PPĮ priežiūrą vykdys jų savininkas – fizinis asmuo, jis turi turėti kvalifikaciją ar specialių žinių ir įgūdžių, kurie privalomi darbuotojams, atliekantiems potencialiai pavojingų įrenginių priežiūrą ar jų pertvarkymą, ir atitikti reikalavimus darbų su potencialiai pavojingais įrenginiais vadovų kvalifikacijai arba specialioms žinioms ir įgūdžiams.

Jei nuolatinę PPĮ priežiūrą vykdys jų savininkas – juridinis asmuo, tuomet jis privalo paskirti darbuotojus, kurie turi kvalifikaciją ar specialių žinių ir įgūdžių pagal darbuotojų, kuriems pavesta atlikti potencialiai pavojingų įrenginių priežiūrą ar juos pertvarkyti, ir darbų su potencialiai pavojingais įrenginiais vadovų kvalifikacijai arba specialioms žinioms ir įgūdžiams, reikalavimus.

Dar vienas privalomas reikalavimas savininkui (ir fiziniam, ir juridiniam asmeniui), atliekančiam nuolatinę PPĮ priežiūrą, – turėti reikalingą įrangą bei priemones, nurodytas sąraše „Būtiniausios įrangos, prietaisų ir priemonių, reikalingų nuolatinei potencialiai pavojingų įrenginių priežiūrai atlikti“.
Savininkas gali sudaryti sutartį dėl nuolatinės PPĮ priežiūros ir su fiziniu, ir su juridiniu asmeniu, jei jie atitinka minėtus reikalavimus.

Licencijos juridiniams asmenims atlikti nuolatinę PPĮ priežiūrą nebus išduodamos ir nebegalioja reikalavimas, kad nuolatinę PPĮ priežiūrą vykdytų tik licencijuotos įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)