Taisyklės įpareigoja apie medžioklių laukuose datas iš anksto pranešti Aplinkos ministerijos regiono aplinkos apsaugos departamento rajono ar miesto agentūrai.

Minėtieji apribojimai netaikomi pilkųjų kiškių medžioklei miškuose. Čia juos galima medžioti nuo lapkričio 3-osios iki vasario 1 dienos.

Naujos taisyklės taip pat numato, kad lapes, mangutus ir kanadines audines, miškines ir akmenines kiaunes, taip pat juoduosius šeškus medžioti varant ne miškuose leidžiama nuo spalio 15-osios iki balandžio 1 dienos.

Pakeistos medžioklės taisyklės numato, kad tykojamus šernus apšviesti medžiokliniais prožektoriais galima nuo rugpjūčio 1 d. iki spalio 31 d. Anksčiau toks terminas nebuvo nustatytas.

Dar vienas pakeitimas - tai, kad nebebus reikalaujama, kaip ligi šiol, parduodant sumedžiotas elninių žvėrių pateles ir jauniklius žvėrieną superkančioms įmonėms pristatyti juos su galva.

Medžioklės dalyvių saugumui padidinti taisyklės papildytos nuostata, kad medžiotojai, kai medžiojama varant, grandine ar katilu, ant kepurių turi ryšėti ryškias oranžines, raudonas ar geltonas juostas arba dėvėti tokių spalvų kepures ar liemenes. Ši nuostata įsigalios kitų metų balandžio 1 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją