Apie didelių problemų turinčio banko gelbėjimą Rusija pranešė antradienį. Valstybė iš viso perėmė 75 proc. bendrovės akcijų.

Centrinio banko pirmininko pavaduotojas Vasilijus Podžiševas „Reuters“ teigė, kad valstybei į banką iš viso gali tekti investuoti nuo 250 iki 400 mlrd. rublių. Jis taip pat teigia, kad išgelbėjusi banką, valstybė iškart ieškos privačių investuotojų.

„Po „Otkrytie“ gelbėjimo ir restruktūrizavimo, kuris turėtų trukti nuo 6 iki 8 mėnesių, Rusijos bankas ieškos galimų banko pirkėjų“, - sakė V. Podžisevas.

„Manau, kad investuotojų rasime - jei ne per metus, tai per dvejus ar trejus“, - svarstė jis.

V. Podžisevas taip pat tikino, kad Rusijos bankas nesikiš į banko komercinę ir labdaringą veiklą. „Otkrytije“ šiuo metu remia Rusijos futbolo lygos čempionų klubą Maskvos „Spartak“ bei turi įsigijęs teises į stadiono pavadinimą.

Stadione vyks 2018 m. Pasaulio futbolo čempionato rungtynės, tad Rusijoje pradėta smarkiai abejoti, ar iš mokesčių mokėtojų pinigų gelbėjamas „Otkrytije“ toliau turėtų remti klubą.

„Jei parama padės gerinti banko įvaizdį, pagreitins atsigavimą bei padės uždirbti daugiau pinigų, kodėl gi ne? Šių sprendimų centrinis bankas nepriiminės“, - paklaustas apie paramą klubui bei kitus komercinius sandorius atsakė V. Podžisevas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)