Elektroninių pinigų įstaigos licenciją gavusi SumUp EU Payments ketina teikti analogiškas mokėjimo paslaugas, kurias jau teikia SumUp grupei priklausanti bendrovė SumUp Payments Limited, Jungtinėje Karalystėje turinti elektroninių pinigų įstaigos licenciją. Grupė siūlo mobiliąją mokėjimų programėlę su kortelių skaitytuvu, teikiančiu galimybę telefonus ir planšetes naudoti kaip mokėjimo kortelių terminalus ir minimaliomis išlaidomis priimti iš klientų kortelių mokėjimus, kurie kitu atveju būtų nuostolingi.

SumUp EU Payments UAB tiesioginis akcininkas, valdantis 100 proc. įstaigos akcijų, yra SumUp Holdings Luxembourg (Liuksemburgas).

Pasak kitą elektroninių pinigų įstaigos licenciją gavusios Goopal Pay, UAB, steigėjų, iš pradžių jos pagrindiniai klientai turėtų būti Europos Sąjungoje veikiančios mažosios ir vidutinės įmonės, kurias yra įsteigę Kinijos verslininkai ar kurios yra susijusios su tos šalies rinka. Numatoma paslaugas teikti ir Kinijos studentams, imigrantams bei turistams.

Goopal Pay, UAB, tiesioginis akcininkas yra Kinijoje mokėjimų sprendimus siūlanti bendrovė China Binary Sale Technology Limited, ji yra viešai kotiruojama Honkongo vertybinių popierių biržoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)