Didžiausią įtaką pajamų mažėjimui turėjo blogėjantys naftos perdirbimo sektoriaus veiklos rezultatai.

Pirmąjį šių metų ketvirtį įmonės dirbo pelningai. Įmonių pelnas sudarė 2,2 mlrd. litų ir buvo beveik 14 procentų didesnis už pelną, gautą praėjusių metų pirmąjį ketvirtį, bet 16 procentų mažesnis už pelną, gautą praėjusių metų ketvirtąjį ketvirtį.

Pelningai dirbo daugelio ūkio sektorių įmonės. Daugiausia pelno uždirbo didmeninės prekybos (355,5 mln. Lt) bei elektros, dujų bei garo tiekimo (352,3 mln. Lt) įmonės. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, sparčiausiai augo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos įmonių pelnas (beveik 3 kartus), o labiausiai sumažėjo variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių pelnas (beveik 2 kartus). 2013 m. pirmąjį ketvirtį dirbusios nuostolingai, pirmąjį šių metų ketvirtį pastatų statybos įmonės uždirbo beveik 66 mln. litų pelno. Daugiausia nuostolių patyrė rafinuotų naftos produktų gamybos, inžinerinių statinių statybos bei žvejybos ir akvakultūros įmonės.

Vidutinis įmonių pelningumas sudarė 4,2 procento (2013 m. I ketv. – 3,6 proc.). Pelningiausios buvo pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos (52,1 proc.), o nuostolingiausios – žvejybos ir akvakultūros (−49 proc.) įmonės.

Pelningai dirbusių įmonių dalis 2014 m. pirmąjį ketvirtį sudarė 62,2 procento ir buvo didesnė nei praėjusių metų pirmąjį ketvirtį (58,6 proc.), bet nežymiai mažesnė nei 2013 m. ketvirtąjį ketvirtį (62,6 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)