Jame sakoma, kad Rusijos valstybė „laikinai“ valdys „Danone Russia“ ir „Carlsberg“ priklausančios bendrovės „Baltika“ akcijas. „Danone“ pranešė tirianti padėtį ir ketinant „imtis visų būtinų priemonių, kad apgintų savo, kaip „Danone Russia“ akcininkės, teises ir verslo veiklos tęstinumą“ bei apgintų akcininkų, o ypač darbuotojų, interesus.

„Baltika“ yra pirmaujanti alaus gamybos įmonė Rusijoje, užimanti apie 30 proc. rinkos. „Carlsberg“ kovą paskelbė, kad parduos savo verslą Rusijoje, ten įdarbinta 8400 žmonių. Praėjusį mėnesį tarptautinė alaus darykla pranešė suradusi neįvardytą verslo pirkėją, praėjus daugiau nei metams, kai pranešė, kad dėl karo Ukrainoje traukiasi iš Rusijos rinkos. „Carlsberg“ pranešime sakoma, kad po prezidento dekreto šio pardavimo perspektyvos tapo labai neaiškios.

„Danone“, viena iš nedaugelio tarptautinių įmonių, likusių Rusijoje, kai ši užpuolė Ukrainą, spalį pareiškė, kad planuoja pasitraukti iš daugumos savo verslų. Tada „Danone“ pareiškė, kad Rusijoje išsaugos tik kūdikių mitybos šaką. Dėl tokio žingsnio gali būti nurašyta iki milijardo eurų, sakoma pranešime.

Nuo 2022 m. vasario 24 d., kai Maskva pradėjo puolimą Ukrainoje, daugelis stambių Vakarų kompanijų pasitraukė iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją