Karteliniu susitarimu įtariamos Lietuvos pienininkų asociacija „Pieno centras“, AB „Kelmės pieninė“, UAB „Kelmės pieno centras“, UAB „Marijampolės pieno konservai“, UAB „Modest“, AB „Pieno žvaigždės“, AB „Rokiškio sūris“, AB „Žemaitijos pienas“ ir AB „Vilkyškių pieninė“

Po to, kai su tyrimo išvadomis susipažins minėtos bendrovės, Konkurencijos taryba, įvertinusi jų nuomones, išdėstytas atsiliepimuose, ir išklausiusi tyrimą atlikusių pareigūnų argumentus, Konkurencijos tarybos bylų nagrinėjimo posėdyje priims galutinį nutarimą.

„Pieno žvaigždžių“ valdybos pirmininkas Julius Kvaraciejus neigia, kad bendrovė dalyvauja karteliniame susitarime.

„„Pieno žvaigždės“ laikosi įstatymų ir mes esame pasiryžę tai įrodyti argumentais tiek kartų, kiek reikės, kad būtų laikomasi teisingumo. Procesas dar nėra baigtas. Mes ir toliau bendradarbiausime su Konkurencijos taryba bei kitomis institucijomis, kad įrodytume, jog dirbame sąžiningai”,- sako J. Kvaraciejus.

DELFI primena, kad spalio pabaigoje Konkurencijos taryba pranešė, kad pieno sektoriuje gali būti kartelinių susitarimų. Įtarimus sukėlė 6-24 proc. pakeltos pieno produktų kainos.

Bauda už kartelinį susitarimą siekia iki 10 proc. nuo metinės apyvartos

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją