Prieš daugiau kaip dešimtmetį Raseinių rajono Andrušaičių kaime įkurta Danijos kapitalo įmonė „Danspin“ dabar yra viena stipriausių Europoje natūralios vilnos ir sintetinių pluoštų perdirbėja. Avių vilna verpalų gamybai į šią įmonę atgabenama iš Naujosios Zelandijos, Didžiosios Britanijos, Islandijos, Ispanijos, Graikijos, Kinijos, Mongolijos. Vėliau Raseiniuose ši žaliava specialiai paruošiama ir sumaišoma, karšiama, verpiama, o pagaminti siūlai naudojami kilimų gamybai.

Daugiau kaip 370 darbuotojų turinti „Danspin“ įmonė per parą pagamina per 30 tonų verpalų. O per dieną čia perdirbamas toks vilnos kiekis, kuris yra nukerpamas nuo daugiau kaip 10 000 avių. Gaminant tokį milžinišką kiekį verpalų gamykla privalo dirbti 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę. Tačiau visus gamybos resursus tikrai atperka gaunamas rezultatas.

Pasak pranešimo, šiuo metu iš „Danspin“ verpalų išausti kilimai jau yra naudojami daugybėje prestižinių vietų. Pavyzdžiui, vaikščiodami po Kopenhagos operos rūmus, kurie pripažinti kaip geriausiai įrengtais visame pasaulyje, matysite kilimus pagamintus būtent šioje įmonėje. Taip pat „Danspin“ gaminiai yra panaudoti geriausiame Danijoje 5 žvaigždučių viešbutyje „D‘Angleterre“, Jungtinės KaralystėsPremier League“ stadionų patalpose bei tarptautinių kompanijų gaminamuose „Boeing“ ir „Airbus“ lėktuvuose.

Vienas didžiausių „Danspin“ klientų – tai Danijos įmonė „Dansk Wilton“, kuri visai neseniai iš laivų statyklos „STX France“ gavo didelį aukščiausios klasės kilimų užsakymą laivų kompanijai „Royal Caribean“. Tai reiškia, jog „Danspin“ įmonės užduotis bus per artimiausius mėnesius paruošti verpalų kilimams, kurie bus padengti 360 metrų ilgio laive „Harmony of the Seas“. Šis laivas talpina 5 400 keleivių, turi savo barmenus-robotus, klientams siūlo net tris banglenčių kaskadas ir yra didžiausias pasaulyje kruizinis laivas.

Vėliau tos pačios klasės bei dizaino, tik jau antrame pagal dydį pasaulyje, kruiziniame laive irgi bus pakloti iš „Danspin“ verpalų išausti kilimai. Be to, visai neseniai buvo sudaryta dar viena užsakymo sutartis su Vokietijos laivų statykla „Mayer Werft“, kuri laivybos kompanijai „Star Cruises“ gamins kilimus dviem aukščiausios klasės laivams.

Tuo pačiu daugiau užsakymų reiškia ir daugiau darbo verpyklai. Todėl jau dabar UAB „Danspin“ ieško apie 20 naujų gamybos darbuotojų, suinteresuotų dirbti stabiliai ir intensyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)