Dvi savaites Hurgadoje praleidusi Tina pasakojo, kad prieš išvykdama į Egiptą nežinojo, kad bus nevykdomos ekskursijos į Kairą ar Luksorą, tačiau, jos teigimu, jų ir nepasigedo. Lepinosi saule, geru oru ir vandeniu.

Iš Egipto sugrįžusi Ingrida teigė, kad nerimas atsirasdavo tik tada, kai paskaitydavo naujienas iš Lietuvos.

„Planų jokių nekeitėme. Į Kairą ir taip neplanavome važiuoti“, - teigė moteris.

Tuo metu su draugu į Vilnių sugrįžusi Agnė pasakojo, kad atostogos itin pavyko. Jie išvyko mokytis nardyti, o tam neramumai nė kiek nekliudė.

„Jei nebūtų tėvai pradėję rašyti žinučių, tai nebūtume nieko ir pastebėję“, - pasakojo poilsiautoja.

Vienintelį kartą apie neramumus mergina sužinojo, kai lankėsi pačiame Hurgados mieste.

„Buvo tuštoka. Kaip tik penktadienį buvome mieste. Tai vienintelis dalykas, kas buvo, kad priėjo vyrai ir pasakė, kur neiti, nes ten „pikti vyrai su barzdomis“, - prisiminė Agnė.

Tuo metu į Lietuvą sugrįžusi Jolita paminėjo, kad visgi šioks toks nerimas buvo.

„Vyrai reagavo ramiai, o mes, moteriškės, jaudinomės. Neramino, kad galime būti užpulti, išėjus į miestą akmenimis apmėtyti“, - pasakojo moteris.

Vis dėlto, pasak jos, viešbutyje visi jautėsi labai saugiai.

Moteris pasakojo, kad iki lėktuvo Hurgados oro uoste jie buvo vežami autobusu be specialios palydos. Nors Jolita teigė, kad pakankamai gerai jautėsi atostogų metu, vis dėlto nerimas šiek tiek gadino atostogas.

Buvęs policininkas Viktoras teigė, kad jokių riaušių buvo nei girdėti, nei matyti.

„Gavome vieną melagingą pranešimą, kad užmuštas žmogus, bet paskui paaiškėjo, kad tai buvo buitinė žmogžudystė. Esu labai atostogomis patenkintas. Jei šiandien skristų lėktuvas atgal, skrisčiau vėl“, - teigė pensininkas.

Nerimavo tol, kol nuvyko

Po atostogų sugrįžusi Inga pasakojo, kad didžiąją dalį praleido prie jūros, paplūdimyje ar jūrinėse ekskursijose.

„Atostogas buvau užsisakiusi iš anksto, tai šiek tiek jaudinausi, bet nuvykusi pamačiau, kad viskas saugu“, - teigė ji.

Egipte atostogavęs Daumantas teigė, kad prieš kelionę tikslios informacijos apie neramumus Egipte neturėjo, tačiau viešbutyje sulaukė patarimų į miestą nevykti.

„Vakare niekur neidavome, tačiau nieko nepastebėjome. Buvome jachta išplaukę, daugiau laiko praleisdavome viešbutyje“, - pasakojo jaunuolis.

Su drauge savaitę kurorte praleidęs Vytautas teigė, kad jau prieš išvykstant girdėjo apie politinę situaciją Egipte, tačiau kelionės dėl jų atšaukti neplanavo.

„Iš viešbučio išleisdavo, nebuvo jokių apribojimų. Deginomės, su delfinais nardėme. Žinoma, buvo pasakyta, kad į karštus taškus nebus ekskursijų. Mes ir važiavome žinodami, kad tokia situacija“, - pasakojo jis.

Tikisi, kad greit vėl galės skraidinti poilsiautojus

DELFI primena, kad penktadienį Užsienio reikalų ministerijos duomenimis Egipte galėjo būti apie 250 lietuvių. 82 iš jų sugrįžo pirmadienį.

Šeštadienį kelionių organizatoriai „Tez Tour“ ir „Novaturas“ atšaukė vasaros skrydžius į Egipto kurortus.

„Neskraidinsime keleivių maršrutu Vilnius-Hurgada šiandien (rugpjūčio 19 d.) ir rugpjūčio 26 d. O atostogos neparduodamos iki rugsėjo pabaigos“, - teigė „Novaturo“ marketingo projektų vadovė Ieva Dorelaitienė. Šiais skrydžiais atostogauti turėjusiems išvykti keliautojams siūlomos alternatyvios kelionės Turkijoje, Graikijos salose, Ispanijoje, Portugalijoje.

Pasak kelionių organizatoriaus atstovės, nuostolių bendrovė dėl atšauktų skrydžių nepatirs, o prarastas pajamas skaičiuos vėliau.

Kaip teigė I. Dorelaitienė, iš klientų pretenzijų įmonė neturėtų sulaukti: poilsiautojai žinojo, kad ekskursijos prie piramidžių ar į Kairą nebevykdomos nuo liepos pradžios.

„Novaturo“ atstovė teigė, kad tikimasi, kad žiemos sezonu lietuviai vėl galės vykti atostogauti į Egiptą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)