Kaip pasakojo prisistatyti nepanorę vilniečiai, pasisavintais indais jie pildo kolekcijas arba kompensuoja namie trūkstamų daiktų stygių.

Į lietuviškus bokalus alui dairosi ir iš užsienio atvykę turistai.

Vagišiai dažnai lieka nenubausti, mat kavinių darbuotojai nepastebi, kaip jie į rankines įsimeta maitinimo įstaigų turto. O už rankos sučiupti įžūlūs vilniečiai nė nesiteikia atsiprašyti už savo elgesį.

Baro „Pilies menė“ direktorė Ramunė Giknienė teigė, jog šioje maitinimo įstaigoje situacija baisesnė negu kituose Vilniaus baruose.

20 taurių viskiui, 30 bokalų alui ir 50 šaukštelių. Tiek indų bei įrankių per praėjusį savaitgalį pasigedo šio baro darbuotojai.

Įsigeidusiajam indo „Pilies menės“ darbuotojai jį parduoda už savikainą. Du litai 50 centų – už tiek galima namo neštis bokalą alui ir neprisiklijuoti vagies etiketės.

Taurė viskiui čia kainuotų apie 4 litus, o šaukštelis – iki 3 litų. Bet klientai šiuos daiktus mieliau grūda į kišenes pinigų nemokėdami.

Apsukrūs klientai susirenka ir tai, ką suranda ne ant stalo, o aplink jį, rašo „Sostinė“.

Restorano „Forto dvaras“ vadybininkas Vygintas Radziukas pasakojo kartą matęs grupę užsieniečių, kurie nuo sienos bandė nusikabinti jiems patikusį paveikslą.

Šio tinklo maitinimo įstaigose paslaptingai dingsta ir kitos interjero detalės. V.Radziukas teigė, kad atvėsus orams vilniečiai ima savintis kavinėse išdėliotas pagalves.

„Rudenį, žiemą jie būna su paltais, todėl didesnius daiktus už paltų jiems lengviau užsikišti. Vasarą žmonės ima smulkesnius daiktus“, – sakė V.Radziukas.

Restorane „Forto dvaras“ tarp ilgapirščių populiariausi yra įrankiai. Antroje vietoje – peleninės.

Per mėnesį čia dingsta maždaug 20 įrankių komplektų, rašo „Sostinė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją