Skelbiama, kad Akmenės rajono savivaldybėje tam numatyta skirti 19 mln. eurų, Jonavos rajone – 21 mln. eurų, o Mažeikių rajone – 27 mln. eurų.

„Lietuvos regionuose jau dabar geriname sąlygas alternatyvioms investicijoms pritraukti ir tvarioms darbo vietoms kurti. Skirdami finansavimą potencialiems investuotojams įsikurti Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonuose, tikimės ne tik padidinti tvarių darbo vietų skaičių, bet ir sukurti dar daugiau galimybių Lietuvai“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal šią priemonę galimi pareiškėjai yra MVĮ. Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma – 8,5 mln. eurų.

Pažymima, kad Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonuose veikia taršiausios Lietuvos pramonės įmonės, kurios sukuria ženklią dalį pridėtinės vertės Lietuvos ekonomikoje. Tam, kad taptų mažiau taršios, jos turi transformuotis, o tai reikalauja laiko ir investicijų.

„Skatindami tvarias investicijas Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonuose, teiksime finansavimą MVĮ, kurios galės investuoti į gamybą ir paslaugas, mokyti darbuotojus ir tobulinti jų kvalifikaciją, taip pat organizuoti mokymus darbo vietoje. Tikimės, kad taip pagerės sąlygos pritraukti daugiau Lietuvos ir užsienio investuotojų“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Paraiškas iki š. m. gruodžio mėn. 11 d. priima Inovacijų agentūra.

Pažymėtina, kad iš 1 mlrd. eurų plano Lietuvos ekonomikai stiprinti, pramonės perėjimui link neutralios klimatui ekonomikos iš Teisingos pertvarkos fondo numatyta 165,2 mln. eurų, o tvarioms darbo vietoms kurti investuojant į pramoninių teritorijų sukūrimą ir plėtrą, investuotojams pritraukti – dar 97,6 mln. eurų.

Priemonė „Užsienio ir vietos investuotojų su dideliu darbo vietų kūrimo potencialu pritraukimas Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonų savivaldybėse“ finansuojama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos Teisingos pertvarkos fondo lėšomis.