Pagrindinė išmokos dalis siekia 775 mln. eurų, tačiau dėl nuo šios sumos priskaičiuojamų palūkanų ir "Kirch Group" teisinių išlaidų kompensacijos bankas sumokės gerokai didesnę sumą. Dėl šių naujų išlaidų "Deutsche Bank" patirs 350 mln. eurų nuostolių, todėl bankas bus priverstas pakoreguoti savo 2013 metų ketvirtojo ketvirčio finansinę ataskaitą.

Finansų institucijos pranešime pažymima, kad susitarimas tarp "Deutsche Bank" ir "Kirch Group" grindžiamas Miuncheno aukščiausiojo regioninio teismo 2011 metų kovo mėnesio sprendimu.

Leo Kirchas
Institucijų bylinėjimasis trunka jau daugiau nei dešimtmetį. Teismo procesas prasidėjo 2002 metais, kai L. Kirchas padavė į teismą buvusį banko vadovą Rolfą Breuerį už tai, kad šis, duodamas interviu "Bloomberg TV" paskelbė konfidencialią informaciją apie apgailėtiną finansinę "Kirch Group" būklę.

Ši žinia prisidėjo prie bendrovės bankroto ir nors R. Breueris teigė informaciją paėmęs iš viešųjų šaltinių, tačiau Miuncheno teismas 2003 metais stojo L. Kircho pusėn. Ieškovas mirė 2011 metais, tačiau jo vaikai su banku teisėsi ir toliau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)