Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, praėjusiais metais internetu ką nors įsigijo 68 proc. 16-74 amžiaus internetu besinaudojančių Lietuvos gyventojų. Šis rodiklis buvo kiek didesnis nei užpernai (64 proc.), tačiau nesiekė Europos Sąjungos vidurkio.

„Eurostat“ duomenimis, pernai internetu naudojosi 91 proc. 16-74 metų amžiaus europiečių, 75 proc. iš jų nuotoliniu būdu pirko arba užsisakė prekių ar paslaugų asmeniniam vartojimui.

Labiausiai interneto teikiamas galimybes apsipirkti neišeinant iš namų vertina Nyderlandų ir Danijos gyventojai. Šiose šalyse internetu prekes ar paslaugas įsigyjančių gyventojų dalis siekia 90 proc.

Rečiausiai internetu Europoje apsipirkinėja bulgarai – pernai taip darė vos 49 proc. šios šalies gyventojų.

Nesame įdomūs rinkos didiesiems


Delfi kalbinti ekspertai sako, kad yra kelios priežastys, kodėl lietuviai, palyginti su labiausiai išsivysčiusiomis Europos šalimis, rečiau perka internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)