Dar 36 projektai sulauks papildomo 5,78 mln. eurų finansavimo, kuris bus paskirstytas antrame etape.

Anot agentūros, aktyviausiai kvietime dalyvavo Kauno rajone veikiančios įmonės. Šio regiono verslai pateikė daugiau nei pusę visų projektų įgyvendinimo planų. Populiariausia projektų tema tapo dirbtinis intelektas ir didieji duomenys. 1,71 mln. eurų bus paskirstyti aukščiausius balus gavusiems projektams.

Iš viso agentūra sulaukė 97 projektų įgyvendinimo planų, iš jų tinkami finansavimui pripažinti 47. Daugiausia pateikta informacinių ir ryšių technologijų srities projektų (37), 32 – sveikatos technologijų ir biotechnologijų, 28 – naujų gamybos procesų, medžiagų ir technologijų.

Kvietime dalyvauti galėjo Lietuvos Vidurio ir vakarų regione veikiančios įmonės, kurios vykdo veiklą ne ilgiau kaip metus, tačiau turi ne mažesnes kaip 3 tūkst. eurų veiklos pajamas. Taip pat tai įmonės, kurios neturi ankstesnės patirties MTEP srityje, bet veikia ilgiau nei metus bei turi ne mažesnes kaip 3 tūkst. eurų veiklos pajamas.

Pagal priemonę „InoStartas“ buvo galimos ne tik MTEP veiklos, bet ir sukurtų produktų patentavimas ar įgyvendinant projektą sukurto produkto parengimo rinkai veikla. Galimybe finansuoti produkto patentavimą siekė pasinaudoti 9 verslai, o teigiamai įvertinti buvo du.

Didžiausia galima projektui skirta finansavimo suma – 200 tūkst. eurų, mažiausia – 40 tūkst. eurų. Didžiausia galima skirti finansavimo lėšų suma patentavimo veiklai – iki 30 tūkst. eurų, o sukurto produkto parengimo rinkai veiklai – iki 80 tūkst. eurų. Gavę finansavimą projektų įgyvendinimo planų teikėjai projekto veiklas turės įgyvendinti ne vėliau kaip per 18 mėnesių.

Įvertinus visus projektų įgyvendinimo planus, finansavimas skirtas Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestuose, Alytaus, Klaipėdos, Utenos, Mažeikių, Panevėžio ir Utenos rajonuose bei Kazlų Rūdos savivaldybėje veikiančioms įmonėms – jos kurs ir vystys medicinos, transporto, energetikos, žemės ūkio, dirbtinio intelekto ir kituose sektoriuose naudojamas inovatyvias technologijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją