Vidutinis mėnesinis darbo užmokestis Lietuvoje tiek prieš, tiek po mokesčių antrąjį šių metų ketvirtį buvo mažesnis nei Latvijoje ar Estijoje.

Minimalioji mėnesinė alga 2016 liepą Lietuvoje padidinta iki 380 eurų ir tapo 10 eurų didesnė nei Latvijoje, bet 50 eurų mažesnė nei Estijoje.

Didžiausia vidutinė priskaičiuota senatvės pensija šiemet buvo Estijoje, mažiausia – Lietuvoje.

Didžiausias nedarbas antrąjį metų ketvirtį buvo Latvijoje, didžiausias užimtumas – Estijoje.

Per metus vartojimo prekių ir paslaugų kainos labiausiai padidėjo Lietuvoje – 0,5 proc., kai Estijoje jos sumažėjo 0,1 proc.

Šiemet didžiausią valstybės skolą tarp trijų Baltijos valstybių turėjo Lietuva. Didžiausia vienam gyventojui tenkanti jos dalis taip pat buvo Lietuvoje – 5457 eurai.

Lietuva taip pat turėjo didžiausią bendrąjį vidaus produktą, tačiau pagal vienam gyventojui tenkančią jo dalį pirmavo Estija.

2016 metų sausio 1 dieną Lietuvoje gyveno 2,89 mln., Latvijoje – 1,97 mln., o Estijoje – 1,32 mln. gyventojų. Vienintelėje Estijoje per metus gyventojų skaičius padidėjo – 0,2 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)