Užsienio investicijas skatinanti agentūra „Investuok Lietuvoje“ pranešė, kad bendrovė Kaune įkurs tyrimų ir plėtros centrą, kuriame dirbs per 50 specialistų.

„Tonbo Imaging“ generalinis direktorius ir įkūrėjas Arvindas Lakshmikumaras (Lakšmikumaras) sako, jog Lietuva pasirinkta kaip rinka, geriausiai tinkanti technologijoms vystyti ir produktams platinti.

„Lietuva buvo akivaizdus pasirinkimas, turint omeny šalies, kaip optikos tyrimų ir technologijų centro, reputaciją, gabius vietos specialistus ir dinamiškai besivystančią ekonomiką“, – pranešime spaudai teigė jis.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius teigia, kad užsienio bendrovių tiesioginių investicijų projektai šalies lazerių pramonėje yra retas reiškinys.

„Dėl to „Tonbo Imaging“ sprendimas kurtis Lietuvoje pirmiausia yra svarbus šio sektoriaus plėtrai. Be to, tai duos postūmį besivystančiai autonominių transporto sistemų industrijai, kuri išnaudojus turimas žinias lazerių pramonėje taps viena svarbiausių šalies inovacijų ekonomikoje“, – teigė V. Sinkevičius.

„Tonbo Imaging“ inžineriniai centrai veikia JAV, Singapūre ir Indijoje. Bendrovės produktai naudojami gynybos sektoriuje įvairiose besivystančiose šalyse, savavaldžių automobilių rinkoje išsivysčiusiose šalyse ir pramonės reikmėms, pavyzdžiui, kasyboje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)