Bendrajam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką padarė 7,2 procento padidėjusios rafinuotų naftos produktų, 4,3 procento – popieriaus ir popieriaus gaminių kainos ir 6,5 procento sumažėjusios žemės ūkio produktų, 17,8 – atliekų surinkimo, apdorojimo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produktų, 1,6 procento – maisto produktų kainos.

Bendrajam importuotų prekių kainų pokyčiui didžiausios įtakos turėjo 8,7 procento padidėjusios žalios naftos ir gamtinių dujų, 2 procentais – rafinuotų naftos produktų kainos ir 1,7 procento sumažėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 1,1 procento – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių kainos.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai padidėjo elektros – 7,6 procento, popieriaus ir kartoninių gaminių – 6,2 procento – kainos, o sumažėjo perdirbtų ir konservuotų vaisių, uogų ir daržovių –
22 procentais, žemės ūkio vienmečių augalų – 10,8, grūdų malimo produktų, krakmolo ir krakmolo produktų – 5,9 procento – kainos. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango žalia nafta – 9,9 procento, megztiniai arba nertiniai drabužiai – 4,6, gamtinės dujos – 3,5 procento, o atpigo optiniai prietaisai ir fotografijos įranga – 5,6 procento, plataus vartojimo elektroninė įranga – 3,7 procento.

Per metus eksportuotų prekių kainos padidėjo 1,4, importuotų – 2,2 procento. Iš eksportuotų prekių daugiausia pabrango žemės ūkio daugiamečiai augalai – 19,5 procento, cementas, kalkės ir gipsas – 12,4, kiti nemetalo mineraliniai gaminiai – 11,2 procento, o atpigo grūdų malimo produktai, krakmolas ir krakmolo produktai – 22,2, perdirbti ir konservuoti vaisiai, uogos ir daržovės – 21,1, padarinė mediena – 16,2 procento. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango gamtinės dujos – 19,8 procento, žemės ūkio vienmečiai augalai – 10,2, tabako gaminiai – 9,7 procento, o atpigo pieno gaminiai – 9,6 procento, padarinė mediena – 9,2, žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 8,6 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją