„Pagrindinė šių metų renginio tema – inovacijos ir technologijos, – pranešime spaudai cituojamas „Business Sweden“ vadovas Lietuvai, Lukas Danielevičius. – Ši tema atsispindės Apdovanojimų ceremonijos svečių pranešimuose ir įvairiose renginio detalėse.

Be to, pirmą sykį apdovanosime įmones ar organizacijas už geriausią technologinę inovaciją, sukurtą per pastaruosius trejus metus.“

Apdovanojimas „Už tvarią plėtrą“, įsteigtas Švedijos instituto, atiteks darniai besivystančiai bendrovei už 2011–2016 m. pasiektus teigiamus veiklos rezultatus, apyvartos augimą, indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais.

„Jaunojo metų verslininko“ prizas, kurį įsteigė advokatų kontora „Valiunas Ellex“, atiteks puikios reputacijos, novatoriškam verslininkui už įkvepiantį verslo vystymo pavyzdį.

„Metų technologinės inovacijos“ prizu, įsteigtu „Teo“ ir „Omnitel“, bus apdovanota įmonė ar organizacija už išskirtinę technologinę inovaciją, susijusią su šios įmonės ar organizacijos veikla.

Nominacijų anketas tinklalapyje www.swedishbusinessawards.com kandidatai kviečiami užpildyti iki šių metų rugsėjo 9 d. Į apdovanojimus gali kandidatuoti visos, Lietuvoje veiklą vystančios, įmonės, organizacijos ir asmenys. Apdovanojimų finalistai paaiškės rugsėjo viduryje, o nugalėtojai bus paskelbti rugsėjo 29 d., per iškilmingą ceremoniją Nacionaliniame fizinių ir technologinių mokslų centre.

Nauji tikslai tvariam renginiui

Praėjusiais metais Švedijos verslo apdovanojimai tapo pirmuoju šalyje tvariu renginiu, atitinkančiu tarptautinio ISO 20121:2012 standarto reikalavimus.

„Apdovanojimų ceremonija ir šiais metais bus organizuojama pagal tą patį standartą. Praėjusiais metais, vertindami įvykusį renginį, nusibrėžėme tobulėjimo gaires, kurias šiais metais sieksime įgyvendinti“, – teigia L. Danielevičius.

Lukas Danielevičius

Pasak jo, lyginant su praėjusių metų renginiu, tarp išsikeltų aplinkosaugos tikslų yra 20 proc. sumažinti popieriaus naudojimą ir užtikrinti, kad 100 proc. sunaudoto popieriaus būtų perdirbta; 20 proc. sumažinti energijos suvartojimą, atsisakyti skintų gėlių bei perkamų dekoracijų, užtikrinti, kad 80 proc. užkandžių, kuriais bus vaišinami renginio svečiai, bus vegetariški ir vietinės kilmės, o 90 proc. vandens bus geriamasis stalo vanduo, ne buteliukuose. Kartu bus siekiama pozityvaus socialinio renginio poveikio bei gerojo valdymo tikslų.

2015 m. Apdovanojimų ceremonija sąlygojo 25,2 tonas anglies dvideginio emisijų. Norėdami atstatyti šio kiekio padarytą žalą aplinkai per metus, renginio organizatoriai ir partneriai praėjusį spalį Pirčiupių girininkijoje pasodino 5 050 medelių.

„Šiais metais eisime tuo pačiu keliu – organizuodami renginį sieksime kuo labiau sumažinti galimas emisijas, o neišvengiamai sukauptas – kompensuosime kartu su renginio partneriais sodindami medelius“, – sakė „Business Sweden“ vadovas Lietuvai.

Švedijos verslo apdovanojimai Lietuvoje organizuojami 11-us metus. Renginiu siekiama skatinti Švedijos-Lietuvos bendradarbiavimą, pabrėžiant įsimintiniausius įmonių bei organizacijų veiklos rezultatus, artinti minėtų šalių verslo visuomenes, pateikti teigiamų verslumo ir darnios plėtros pavyzdžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją