Darbuotojų trūkumą pastaruoju metu keičia nepakankamos paklausos problema, anksčiau pastebėjo „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Kaip teigė jis, nedarbo lygis šalyje trečią 2023 metų ketvirtį siekė 6,2 proc. ir buvo puse procentinio punkto didesnis nei prieš metus.

„Nors užimtų gyventojų skaičius vis dar augo, laisvų darbo vietų skaičius nukrito į žemiausią lygį per pastarąjį dešimtmetį.(…) Tikėtina, kad ir 2024 metais stebėsime ir toliau didėjantį nedarbo lygį“, – komentavo N. Mačiulis.

Delfi apžvelgė, kokiose bendrovėse 2023 metais labiausiai sumažėjo darbuotojų skaičius. Į sąrašą neįtraukėme tokių atvejų, kai darbuotojų skaičius kito dėl struktūrinių pokyčių – pavyzdžiui, žmonių skaičius įmonėje mažėjo, nes jie buvo perkelti į kitą tos pačios grupės įmonę.

Kaip paaiškėjo, didžiausi pokyčiai palietė prekybos, logistikos sektorius, taip pat valstybės valdomas įmones bei verslus, kurių veikla smarkiai priklauso nuo sezoniškumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)