Prekybos tinklai „Iki“, „Norfa“ ir „Rimi“ Liepos 6-ąją dirbs nesutrumpintu grafiku – kaip įprastą sekmadienį ar švenčių dieną.

Tačiau „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė DELFI komentavo, kad Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, 21 valandą, parduotuvės personalas, kaip ir visi Lietuvos piliečiai, galės sustabdyti tuometinius darbus ir sugiedoti Lietuvos himną.

Paklausta, kur darbuotojai gieda himną darbo metu, ji dėstė, kad tai daroma įvairiai: darbuotojai ateina prie kasų, kur pakviečia himną giedoti ir pirkėjus, arba buriasi kiek toliau nuo kasų, kur pasipuošia Lietuvos trispalvėmis ir 21 val. pradeda giedoti šalies himną.

Prekybos tinklą valdančios bendrovės „Maxima Lt“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė dėstė, kad didžiosios tinklo parduotuvės šventinę dieną dirbs įprastai, bet dalis mažiausių - beveik 30 „Maxima X“ iš turimų 163 šio formato parduotuvių - dirbs sutrumpintai.

„Liepos 6 d. trumpiau dirbsiančios parduotuvės klientams duris atvers arba pusvalandžiu - valanda anksčiau, arba darbą baigs viena valanda anksčiau. Tad planuodami darbą per šią liepos 6 dieną ir trumpindami parduotuvių darbo laiką, taip siekėme atsižvelgti ir į mūsų darbuotojų, kurių turime daugiau nei 16 tūkst., interesus, sudaryti sąlygas jiems daugiau laiko praleisti su savo šeimomis ir artimaisiais“, - kalbėjo ji.

Pasak R. Saulytės, sprendimą dirbi per šventes įmonė priima atsižvelgusi į klientų poreikius, kurie jau ne vieneri metai pageidauja, kad per šventes dalis prekybos centrų dirbtų.

Prekybos centrai „Panorama“, „Ozas“ ir „Akropolis“ sostinėje Liepos 6 d. dirbs įprastu grafiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)