Kaip informuoja Vilniaus miesto savivaldybė, sutvarkius teritoriją, numatoma, kad ateityje šioje vietoje galėtų įsikurti multifunkcis prekybos ir gyvenamosios paskirties kompleksas.

Pagaliau pokyčius Šeškinės apleistoje turgavietėje teigiamai įvertino ir miesto meras Valdas Benkunskas.

„Vidury miesto atsiradęs netvarkomas ir akivaizdų pavojų aplinkai ir gyventojams kėlęs šiukšlynas pagaliau bus sutvarkytas, o iki šiol neprižiūrėta ir apleista viešoji erdvė prisidės prie Šeškinės rajono pokyčių. Sveikinu privataus verslo atstovus, kurie nusprendė savo lėšomis prisidėti sprendžiant šią opią problemą, o savivaldybė savo ruožtu glaudžiai bendradarbiavo su verslu ir įsiklausius į gyventojų pastabas ėmėsi veiksmų“, – sakė V. Benkunskas.

Tuo metu Šeškinės bendruomenių sąjungos pirmininkas Olegas Beriozovas, nepaisant džiugesio dėl vykdomų kioskų demontavimo darbų, neslepia ir apmaudo, teigdamas, kad ši Šeškinės mikrorajono piktžaizdė turėjo būti sutvarkyta jau seniai.

„Šios problemos likvidavimui reikėjo dešimtmečio. Bendruomenė ne vieną kartą kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, policijos pareigūnus, buvo organizuojami susitikimai ir ieškomi sprendimo būdai. Džiaugiamės, jog ši vieta bus likviduota ir nekels grėsmės mūsų gyventojų saugumui“, – sakė jis.

Anot savivaldybės, iki 2015-ųjų dar eksploatuotos turgavietės teritorijoje stovintys geltonieji kioskai, teismui nusprendus, kad vietoj turgavietės turi būti atkurtos nuosavybės teises į žemę, sklypas savininkams grąžintas su visais statiniais. Atkuriant nuosavybės teises, naujieji sklypo savininkai pateikė notaro patvirtintą įsipareigojimą statinius nukelti. Tačiau kioskai stovėjo iki šiol ir teritorija virto pavojingu šiukšlynu.

Tačiau gegužę pasikeitus sklypo savininkui, jis įpareigotas imtis priemonių paviljonų priežiūrai organizuoti, rekonstruoti arba nugriauti statinius.

„Norėjome šalia gyventojų daugiabučių namų kadaise veikusios turgavietės teritoriją išvalyti nuo nebenaudojamų paviljonų jau anksčiau. Tačiau praėjusią savaitę Vilniuje vykęs NATO viršūnių susitikimas, taip pat, kai kurie teisiniai niuansai, suplanuotus darbus šiek tiek pavėlino, bet teritorijos tvarkymas jau prasidėjo“, – sakė sklypą valdančios UAB „Rivona“ atstovas Darius Ryliškis.